Hírek

2009.07.07. 02:24

Gondtalan nyaralás polgárőrökkel

Rezi (th) - Első ízben, hagyományteremtő szándékkal nyújt közlekedésbiztonságra tanító táborozási lehetőséget általános iskolás korú gyermekek számára a polgárőrök szövetsége a héten.

Zalai Hírlap

A község iskolájában elszállásolt gyerekek közül többen érkeztek nagy távolságról, akik eddig nem ismerték testközelből a Balatont. Bozsóky Ferenc, a Keszthely térségi régió vezetője szeretné, ha az elkövetkezendő években is a csodálatos környezetben fekvő település adhatna otthont a tábornak. Céljuk, hogy egy kicsit a mai világhoz alkalmazkodva, az életre neveljék a gyerekeket.

- Már régen megfogalmazódott bennünk az ötlet, hogy a polgárőrök hozzátartozóinak és külsősöknek egy tábor keretén belül is megmutathassuk, milyen szép szolgálat is a mienk - így Bozsóky Ferenc. Reméljük, egyszer majd ők is sorainkba állnak. Egyfajta közlekedéskultúra elsajátítása is a cél, javítani, változtatni kell a hozzáálláson. Lesz KRESZ és motoros vetélkedő, rendőrségi, tűzoltó- és kutyás bemutató, de természetesen a balatoni fürdőzés sem maradhat el. Gondoskodunk róla, hogy élményekkel gazdagon térhessenek majd haza a gyerekek. Az esti tábortűz és a különböző mesterségek játékos kitanulása is gazdagítja az itt töltött napokat.

Gáspár Károly, a Zala Megyei Polgárőr Szövetség elnöke örül, hogy az Országos Polgárőr Szövetség által kiírt pályázaton sikerrel jártak, ami végső soron lehetővé tette, hogy ily módon segítsenek azoknak a szülőknek, akik esetleg nem tudnák gyermekeiket táborba befizetni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!