Hírek

2009.07.24. 02:27

Emlékidéző osztálytalálkozó

Zalakoppány (sj) - Az Élhetőbb Zalakoppányért Egyesület többgenerációs emlékidéző osztálytalálkozóra hívta minap a település egykori általános iskolás diákjait.

Sámel József

Különböző korosztályokból mintegy 400 véndiák és a hajdanában ott tanító idős pedagógus örömkönnyek záporában köszöntötte egymást. Az egyesület elnöke, Orczy Henriette üdvözlő szavai után a rendezvény a helyi katolikus templomban ünnepi szentmisével vette kezdetét, melyet Bizderi János főesperes celebrált. Csoma János egykori plébános tiszteletére emléktáblát szenteltek. A diákok megkoszorúzták a világháború áldozatainak emlékművét, virágcsokorral adóztak az egykoron ugyancsak ott tanító, elhunyt pedagógusaik emlékének. Felkeresték az egykori iskolát, udvarán sétálgatva felelevenítettek régi emlékeket, élményeket. 

A rendezvény további részében a diákok köszöntötték tanítóikat, elhangzott a faluból elszármazott tehetséges költő, Rajki Miklós kizárólag erre az alkalomra írt verse Koppányköszöntő címmel, majd a Bazsi Ifjúsági Néptáncegyüttes és a zalaapáti harmonikazenekar szórakoztatta a nagyérdeműt. Végül az egybegyűltek Koppányi szép napok címmel karaoke-ban keltették életre a régi szép időket.


A mintegy négyszáz öregdiákot a Bazsi táncegyüttes műsora is szórakoztatta az összejövetelen
Fotó: Kocsis Lászlóné

A kultúrház nagytermében kiállítás nyílt két tehetséges egykori diák munkáiból, nevezetesen Orczy Géza az Európai Unióban is elismert szalmakép-készítő népművész képeit, valamint Pusztai Gyuláné, Katona Erzsébet mézeskalács-készítő a találkozóra készült egyedi figuráit csodálhatta meg a közönség.

- A találkozónak nagy sikere volt, hatalmas érdeklődéssel, mindenki örült a találkozásoknak. Vagyis a programból hagyományt teremtünk. A következőt 2012-ben tartjuk - értékelt Orczy Henriette.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!