Hírek

2009.07.24. 02:26

Civilek centruma régiós munkához

Dötk (sj) - Jó hír hangzott el, s volt ünneplésre ok a Zalai Borút Egyesület évadnyitó vigasságán, a szervezet vezetője sikeres pályázatról számolt be.

Sámel József

A Noé Borházban megtartott rendezvényen - melyen szlovén vendégek is részt vettek - Szőkéné Hajduk Andrea elmondta: a Zalai Borút partnerségben a Lendvai Szőlő- és Gyümölcstermesztők Egyesületével és Zalaszentgrót önkormányzatával a Szlovénia-Magyarország Operatív Program 2007- 2013 támogatási konstrukció keretében közel 365 ezer eurót nyert. A Határtalan borkultúra projektben az elkövetkezendő három év alatt Zalaszentgróton Civil Turisztikai Centrum létesül a kisszentgróti kultúrházban, az épület korszerűsítésével és rekonstrukciójával. Emellett a három partner szervezésében női borász képzésekre, szakmai napokra, szemináriumokra, fesztiválokra és tanulmányutakra is sor kerül. A zalai borvidék hírnevét öregbítendő borturisztikai marketing keretében kiadványokat, táblarendszereket, megjelenést elősegítő eszközrendszereket szereznek be. A Zalai Borút Egyesület önálló honlapja szlovén mutációjának segítségével az interneten is nyomon követhető lesz a projekt megvalósítása.

A rendezvényen a Lendvai Szőlő- és Gyümölcstermesztők Egyesülete nyolc fővel képviselte magát.

A Zalai Borút Egyesület hiánypótló szerepet vállal a régióban a Civil Turisztikai Centrum létrehozásával. Az érdeklődők a határon átívelő régió turisztikai kínálatával ismerkedhetnek kiadványokon, konkrét ajánlatokon keresztül.

A zalai borásznők képzésével kiszélesedik az érdeklődés a szakmai kompetenciát biztosító borászati, gasztronómiai, és vállalkozásvezetési előadások iránt. A határ menti szlovén és zalai bortermelők tapasztalatcseréjére adnak lehetőséget a szemináriumok, szakmai napok, a közös fesztiválok.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!