Hírek

2009.07.24. 02:29

Boros forgatagban (07. 26-ig)

Vonyarcvashegy (há) - A községbeli állomásán vasárnap estig kínál szórakozást a zalai Balaton-part településein nyaranta végigvonuló borfesztiváli program.

Horányi Árpád

Idén jubilál az esemény, Seffer József polgármester és dr. Bakonyi Károly szőlőnemesítő, a Balaton Díszpolgára a 15. boros forgatagot nyitotta meg. A másfél évtized széles vendégkörnek jelent immár tradíciót.

- Mi mindig ilyenkor jövünk nyaralni - mondta felesége társaságában Takács László. - A Vas megyei Söptéről járunk ide. Hét éve voltunk itt először, azóta minden szezonban igyekszünk megújítani az élményeinket. 

Egy asztalnál négyen fehéret és vöröset is kóstoltak épp.

- Gyenesdiásról jöttem át a feleségemmel, itt találkoztunk két kolléganőnkkel, mindannyian a helyi általános iskolában tanítunk - mutatta be a kis asztaltársaságot Kósa Tamás.

A pedagógusok munkája is ott volt a nyitóesti kedvcsinálásban: az iskolához kötődő Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar, a Pelso mazsorettcsoport fergeteges produkciót adott elő. A műsorok naponta kora estétől pezsdítik a hangulatot. 

Sztárvendégek is jönnek még: Leblanc Győző, Tóth Éva, Maros Gábor, Kovács Zsuzsa, Benkóczi Zoltán, koncertezik Szinetár Dóra és Bereczki Zoltán. Mondják: ni csak jó társaságban szabad, sőt, akkor kell is.

A bort a szíveslátás jelképeként is ünneplik. Ennek a hagyományával járják be a Balaton zalai üdülőrégióját a szőlő- és borkultúra mai őrzői. A hegyek levének nagy nyári közönségmustrája élő borverseny. A bírákat jelentő vendégkör és a borászok ízlése a bő kínálati körben valahol egészen biztosan találkozik. Ez a vendégszerető, szőlőt, bort is tisztelő gazdák érdeme.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!