Hírek

2009.07.04. 02:28

Az adótartozás nem akadály

Nagykanizsa (pa) - Munkahelyteremtés Fidesz-módra címmel tartott pénteken tájékoztatót Tóth László, a helyi szocialista frakció vezetője.

Sámel József

A városatya szerint felháborító, hogy olyan ember kap állást a hivatalban, aki több mint 10 millió forinttal tartozik az APEH-nak. Mint azt a szocialista képviselő hangsúlyozta: a Fidesz városi szervezeténél már eddig is divat volt rokonokat munkához, illetve zsíros megbízásokhoz juttatni, ám ami nemrég történt, az minden határon túlmegy. A városatya jelezte: a hivatal gazdálkodási osztályára a minap felvett Szőlősiné Törőcsik Cecília sógornője Szőlősi Márta fideszes képviselőnek. Ám, ami ennél is felháborítóbb az az, hogy a gazdálkodási osztály új munkatársának - az APEH honlapja alapján - több mint 10 milliós adótartozása van.

Tóth László befejezésül egy költői kérdést tett fel, miszerint aki adóhátralékkal kárt okoz az államnak, s áttételesen a városnak, az lehet-e egy osztálynak a munkatársa, ahol a többi adózóval szemben a pozitív példamutatás erkölcsi minimum kellene, hogy legyen?

Az említett tartozásnak lapunk is utánanézett az APEH internetes oldalán, ahol a 2009. március 31-i állapot szerint valóban szerepel egy Szőlősiné Törőcsik Cecília, akinek 180 napon keresztül folyamatosan fennálló, 10 millió forintot meghaladó adótartozása van.

Az ügy kapcsán természetesen megkérdeztük az érintettet is, ám Szőlősiné Törőcsik Cecília semmit sem kívánt mondani.

Annyit viszont sikerült megtudnunk, hogy a gazdálkodási osztály új munkatársa valóban sógornője Szőlősi Mártának, ezt maga a fideszes képviselő asszony árulta el.

A kinevezéssel kapcsolatban megkérdeztük dr. Tuboly Marianna jegyzőt is, aki jelezte: törvényes volt a kinevezés, ugyanis a köztisztviselői törvény szerint a kinevezésnek nem feltétele, hogy nem lehet valakinek adótartozása.

Az adótartozásról Marton István polgármester sem tudott, ám mint mondta, Szőlősiné Törőcsik Cecília szerződése határozott időre, ez év végéig szól... 180 napon keresztül folyamatosan fennálló, 10 millió forintot meghaladó

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!