Hírek

2009.07.03. 02:29

A zalai média együtt a parlagfű-akcióban

Zalaegerszeg (ZH) - A parlagfű ellen indított akciót lapunk, és ehhez a sajtó számos munkatársát sikerült megnyernünk. Ez nem példa nélküli, hiszen az illegális szeméttelepek felszámolásában a zalai média már vállvetve működött együtt.

Zalai Hírlap

Az összefogás szükségességéről médiapartnereink így vélekednek.

- Lányom allergiás, így átérzem, milyen problémát jelent ez - kezdte Lovass Tibor, a Zalaegerszegi Városi Televízió ügyvezetője. - Rettenetes a tehetetlenség érzése, amikor látom, mennyire köhög, tüsszög, szenved és nem tudok rajta segíteni. Bosszant, hogy nem törődünk egymással, nem gondozzuk a környezetünket, elnézzük, hogy felverje a gaz. Ezt nem lehet szó nélkül hagyni. Én ezért nem érzem besúgásnak, feljelentgetésnek, ha a nyilvánosság értesül arról, hol terpeszkedik a parlagfű. Szeretném, ha a jó szándékú embereket sikerülne összefogni a jó ügy érdekében. Ezt mi is támogatjuk. Kaszára, villára, segítsen mindenki, ahogy tud!

Frauenhoffer Márta, a Stúdió FM 96.3 Rádió vezetője: - Magam is szenvedek a parlagfűtől immár 15 éve, ezért tapasztalatból tudom, mit jelent, ha elhanyagolt a környezetünk. Érthetően örömmel fogadtam ezt a kezdeményezést. Az összefogás és a nyilvánosság sokat lendíthet az ügyön, nemcsak a komoly büntetéstől kell tartani, egészségi és esztétikai szempontból is fontos, hogy milyen képet mutat a környezetünk. Mindenkitől elvárható, hogy tartsa rendben kertjét, ingatlanát. Ha önmaga ezt nem tudja, akkor bízzon meg valakit. Hiszem, hogy az illegális szeméttelepek felszámolására indított akcióhoz hasonlóan eredményes lesz ez is.

Zsoldosné Imre Andrea, az Egerszeg Rádió ügyvezetője: - Allergiás vagyok a parlagfűre és asztmám van, de védőmaszkban én is ott leszek a gyomtalanításon, mert fontosnak tartom, hogy minél többen fogjunk össze. Nagyon felháborít, ha valaki elhanyagolja a területét és ezzel mások egészségét veszélyezteti. Ez hozzáállástól függ, ha valaki átérzi ezt a problémát, akkor nem nézi el, hogy a kertjét, udvarát felverje a gaz. Én magam is elöl járok a jó példával, rendszeresen nyírom a füvet, irtom a gazt a környezetünkben - mondta.

- Azért fontos számomra ez a kérdés, mert tudom: a Föld valamikor organikus egység volt, melyet az egyetlen élőlény, mely öncélúan is képes pusztítani, szinte teljesen tönkretett már - hangsúlyozta Nagy Imre, a Kanizsa TV ügyvezetője. - Mára sikerült eljutnunk oda, hogy immár tudjuk, mi lesz a következménye, ha belenyúlunk a természet rendkívül kényes egyensúlyába - a parlagfű sajnos egy ilyen eredmény. Tennünk kell tehát a káros folyamatok, így az allergén gyomnövény elszaporodása ellen is, s ebben nagy örömmel vállalok én is feladatot. - Fontos a parlagfű elleni védekezés, a gyomnövény irtása minden rendelkezésre álló eszközzel - kezdte Ladola József, a Kanizsa Rádió vezetője. - Ismerőseim körében is sokaknak okoz gondot, akad, akin komoly tünetekkel jelentkezik a parlagfű-allergia. Kollégáimmal csatlakoztunk a Zalai Hírlap akciójához, a saját lehetőségeinket is a jó ügynek szenteljük: a Kanizsa Rádió kívánságműsort tart majd az ÁNTSZ-szel együttműködve.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!