Hírek

2009.07.16. 02:27

A forrás még kérdéses

Zalaszentgrót (th) - Gyors, nem igényel komolyabb karbantartást, és olyan helyekre is eljut, ahova gépkocsi nem. A kerékpáros járőrszolgálat előnyeit volt hivatott bemutatni a Zala Megyei Rendőrkapitányság road-show -ja szerdán Zalaszentgróton.

Temesi Hilda

Zalaegerszegen már bevált a két keréken közlekedő rendőrök járőrözése. Dr Tiborcz János megyei főkapitány szerint több érv is szól mellette.

- Olyan helyekre is eljutnak így a kollégák, ahova egyébként csak gyalog lehetne, ráadásul nagyobb területet tudnak bejárni. A ligetek, strandok környékén nagy segítséget jelentenek. A speciális kerékpár és felszerelés egy járőrpár esetén félmillió forintos költséget jelent.

A kerékpáros járőrszolgálatnak Zalaszentgrót polgármestere, Császár József is örülne, bár az anyagi forrás még kérdéses.

- Jó ötletnek tartjuk, megvizsgáljuk a támogatás lehetőségét. Ez akkor jó befektetés, ha használja is a rendőrség, amihez megfelelő felkészültségű, létszámú állomány szükséges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!