Hírek

2009.06.30. 02:27

Fogynak az elnök mellől

Nagykanizsa (hba) - Immár sokadik alkalommal ismét lemondásra szólította fel tegnap Vajda László kisebbségi tanácsnok Bogdán Istvánt, a Zala Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat (ZMCKÖ) elnökét a városban tartott képviselő-testületi ülésen.

zaol.hu

A ZMCKÖ 2008-as gazdálkodásával kapcsolatos beszámoló tárgyalásakor Váradi Istvánné képviselő azt firtatta: a kisebbségi önkormányzat által foglalkoztatott négy fő munkájáról miért nem kaptak részletes tájékoztatást a testület tagjai annak ellenére, hogy ő ezt már tavaly kérte. Bogdán István elnök válaszképpen jelezte, a kérésnek megfelelően készült egy írásbeli beszámoló, ami a testület asztalára is került. Váradiné a továbbiakban többek közt a költségvetésben útiköltség-térítésre felhasznált több mint félmilllió forintot sokallta, mire Bogdán István azt mondta: ez havi bontásban 50 ezer forint, ami egyáltalán nem sok, főleg, hogy gyakorta Budapestre kellett utaznia. Vajda László azt sérelmezte, hogy 100 ezer forint felhasználásáról több hónap elteltével sem számolt el még az elnök. A testület tagjai először nem fogadták el a gazdálkodással kapcsolatos beszámolót, majd, miután felhívták a figyelmüket arra, hogy a ZMCKÖ nem lesz jogosult az állami támogatásra, levették az előterjesztést a napirendről.

Az ülésen többen lemondtak az útiköltség-térítésről, s habár Vajda László Bogdán Istvánt szólította lemondásra, helyette Orsós Vendel távozott az alelnöki posztról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!