Hírek

2009.04.04. 16:26

Uniós támogatás a megyei kórháznak

Zalaegerszeg - A megyei kórház új sürgősségi osztályának létrehozását támogató pályázat részleteiről tartott tegnap sajtótájékoztatót dr. Csidei Irén főigazgató és Manninger Jenő, a megyei közgyűlés elnöke.

Magyar Hajnalka

Mint elmondták, a projekt teljes költségvetése 910 millió forint volt, aminek 10 százaléka önrész, s a fennmaradó 820 millióra igényelték a pályázati támogatást. A bírálóbizottság a projekt összköltségvetését mintegy 722 millióra csökkentette, s ehhez 650,5 millió forint támogatást ítélt meg. Manninger Jenő ezen adatokkal az MSZP-s képviselők korábbi sajtótájékoztatóján elhangzott adatokat kívánta pontosítani.

A kórház a csökkentett támogatás ellenére is fenntartja a pályázaton való részvételt, hiszen rendkívül fontos cél a baleseti ambulancia helyén kialakítandó sürgősségi osztály megvalósítása. A támogatás szűkülése elsősorban a műszerek, eszközök körét - köztük egy kardiológiai ultrahang beszerzését - érinti, a bírálók a projekt szakmai-műszaki tartalmának átgondolását kérték a kórháztól. Erre, s a pályázat részleteinek kidolgozására maximum hat hónap áll rendelkezésre, a második forduló ugyanis őszre várható. Ha nem lesz újabb csúszás az elbírálásban, az új sürgősségi osztály 2010 második felére valósulhat meg. A csökkentett támogatás is jelentős előrelépés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!