Hírek

2009.04.02. 02:27

SZDSZ: Bajnai teljesíti a feltételeket

Nagykanizsa (sza) - Öt lényeges kritériumot fogalmazott meg az új kormányfővel szemben a Szabad Demokraták Szövetsége, és Bajnai Gordon azok teljesítését vállalta, ezért javasolja a liberálisok ügyvivő testülete és parlamenti frakciója kormányfővé való kinevezését.

Szalabán Attila

Erről tegnapi sajtótájékoztatóján beszélt Kovács Kálmán országgyűlési képviselő. Mint hangsúlyozta, pártjuk a leendő miniszterelnök számára feltételül szabta, hogy ne legyen párttag, nemzetközileg ismerjék, gazdasági-pénzügyi szakember legyen, fogadja el a Reformszövetség javaslatait, és a kormányzati kulcspozíciókba ne pártpolitikusokat, hanem szakembereket nevezzen ki. Kovács Kálmán jelezte: konkrét neveket nem említhet, ám Bajnai Gordon minden pontban - így az utolsóban is - megfelelt az SZDSZ elvárásainak. A honatya azt mondta, a kormányváltást gyorsan szeretnék megoldani, hogy az új kabinet mielőbb megkezdhesse a munkát. Rámutatott: a jelenleg zajló folyamatnál lényegesen több időt venne igénybe egy előrehozott választás.

A sajtótájékoztatón Röst János liberális városi alelnök elmondta: a héten összeül a nagykanizsai költségfaragó munkacsoport is, melynek ülésére az SZDSZ be fogja terjeszteni költségcsökkentő javaslatait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!