Hírek

2009.04.02. 02:25

Lokálpatrióta gazdaságpolitikával

Nagykanizsa (hba) - Az önkormányzat pozitívan fogadta a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara lokálpatrióta gazdaságpolitikára vonatkozó javaslatát, s lépéseket tett a helyzet javítása érdekében.

zaol.hu

Ezt a Marton István polgármesterrel együtt tegnap tartott sajtótájékoztatóján dr. Polay József, a kamara elnöke jelentette be, miután több héten át tárgyaltak az önkormányzattal egy, a válság terheit csökkentő, a mostanihoz képest sokkal inkább lokálpatrióta, a helyi vállalkozásokat segítő gazdaságpolitika kialakításáról. Kifejtette: az egyeztetések eredményeként a likviditási gondokkal küszködő cégek a továbbiakban négy részletben is megfizethetik iparűzési adójukat. Azt is kérte az önkormányzattól a kamarai szervezet elnöksége, hogy a hozzá köthető beszerzések, beruházások, felújítási munkálatok pályáztatása során a közgyűlés által is deklaráltan élvezzenek előnyt a helyi vállalkozók, továbbá javasolták a kanizsai kiskereskedők bérleti díjának csökkentését, illetve a horvát kapcsolatok erősítését is. Marton István polgármester azt mondta: a bérleti díjak csökkentését ő személy szerint nem támogatja, az ugyanis nem felelne meg sem a versenysemlegesség elvének, sem az uniós szabályozásnak. A helyi vállalkozók pozitív diszkriminációjával kapcsolatban pedig jelezte: miközben egyes politikusok fennen hirdetik, a gyakorlatban eddig nem nagyon valósult meg. Leszögezte, adminisztratív eszközökkel kell és lehet elősegíteni a vállalkozók nagyobb szerephez jutását. Példaként a belső körgyűrű kivitelezési pályázatát említette. Mint kifejtette, csak akkor lehet esélyük a kanizsai pályázóknak, ha a több részből álló megaberuházást elemenként hirdetik meg - ő ezt fogja javasolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!