Hírek

2009.04.09. 02:23

Kábítószer helyett egészséges életmód (május 9-ig)

Zalaegerszeg (haa) - Drogprevenciós programsorozatot indított nemrég a megyeszékhelyi cigány kisebbségi önkormányzat. Az eddigi rendezvényekről sajtótájékoztatón számoltak be a szervezők.

Horváth A. Attila

Mint Dömötör Csaba CKÖ-elnöktől és Baksa Tamásné pályázatírótól megtudtuk, a kábítószer-ellenes rendezvénysorozat első állomásának Zalalövő adott otthont februárban, majd márciusban Söjtör és Bocfölde következett. A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési osztályával közös projekttel (amit a Szociális és Munkaügyi Minisztérium és az ESZA Kht. támogat) a kistérségben élő fiatalok figyelmét szeretnék felhívni a kábítószerek veszélyeire, társadalomromboló hatásaira, továbbá alternatívákat kínálnak a szabadidő eltöltésére.

- Az életkori sajátosságokhoz igazodva látjuk el információval a fiatalokat, az egészséges életmód népszerűsítésével pedig olyan mintát szeretnénk kínálni, ami a drogok visszautasítására sarkallja őket - fogalmazott Baksa Tamásné.

Minden helyszínen drogprevenciós előadások vártak az érdeklődőkre, emellett az Élj tisztán! című rajzverseny pályaműveit állították ki a CKÖ munkatársai, valamint sportolási lehetőség (teremfoci, kosárlabda, asztalitenisz, sakk) kínált élményt a gyerekeknek. Legközelebb április 18-án, a becsvölgyei faluháznál rendeznek hasonló találkozót, majd május 9-én a megyeszékhelyi Apáczai ÁMK-ban ér véget a program. Ez utóbbi zárórendezvényen kulturális bemutató várja a közönséget; csoportok és egyéni fellépők jelentkezésére még van lehetőség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!