Hírek

2009.04.21. 02:27

Játszótér a kisdiákoknak

Vonyarcvashegy (há) - A hinta, csúszda, mászóka és egyéb szabadtéri játékok adta kedvtelést nem növik ki óvodáskorral a gyerekek. Szülőknek, pedagógusoknak is öröm, ha a kisdiákok az iskolában tanórákon túl is jól érzik magukat.

Horányi Árpád

Az Eötvös Károly Általános Iskola diákjai a minap a nagyszünetben rendezett házi ünnepség keretében új játszóteret vehettek birtokba. A létesítmény egymillió forintnyi ráfordítással valósult meg.

 

- A szülők-nevelők bálja jótékonysági rendezvény bevételével 800 ezer forintot tudtunk előteremteni erre a célra, idővel szeretnénk további eszközöket is vásárolni - mondta az avatáson Zsinkóné Simon Lívia szülői munkaközösségi elnök. - Szerencsére az iskola jól felszerelt, nem alapvető dolgokhoz kell hozzájárulnunk, a segítségre azonban így is szükség van. Most a községben zajló lomtalanítás idejével a vasgyűjtést szervezzük, abból tartásjavító párnákat fogunk majd beszerezni.

 

Seffer József polgármester is részt vett a jóléti gyarapodást jelentő ünnepségen. Mint mondta: a jó kezdeményezésekhez anyagiakkal is szívesen csatakozik erejéhez mérten az önkormányzat, mint az intézmény fenntartója. A játszótér létrehozását 200 ezer forinttal támogatták.

 

A diákok képviseletében az ötödik osztályos Bujtor Blanka ígérte meg: vigyázni fognak a hintákra, csúszdára, libikókára, hogy mindazok az utánuk következő iskolásoknak is örömükre szolgáljanak. A létesítményt használati tanácsok mellett jelképesen Erdei Ferenc igazgató adta át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!