Hírek

2009.04.13. 08:00

Elkezdődött a hajózási idény a Balatonon

Keszthely - A Csobánc helyett a 118 esztendős Helka nosztalgia motoros nyitotta meg a 163. hajózási idényt pénteken a Balaton-parti városban.

Sámel József

Hagyománnyá vált Keszthelyen, hogy húsvét előtti pénteken teszi meg első körét az öbölben a sétahajó, mely aztán másnaptól többször is kifut. Amint Mártonné Hajduk Villő programmenedzsertől megtudtuk, az ünnepek alatt napi négy, az ezt követő hétköznapokon pedig három alkalommal indul egyórás útra a Balatoni Hajózási Zrt. flottájának legöregebb tagja, a Helka. A felnőtt jegyárak az elmúlt évhez képest ötven forinttal emelkedtek, a gyermekek ingyenes utazásának korhatárát négyről hat évre emelték. A sima hajózás mellett idén is indítják az elmúlt években oly népszerű programjáratokat, melyek között szerepel egyebek között naplemente-, Tihanyi borkóstoló- és Badacsony-túra, valamint grillparty is.

Megtudtuk: a Csobánc a főszezonban visszatér Keszthelyre. A váltás oka egyrészt az volt, hogy a Helkával szeretnének újdonságot kínálni a vendégek számára, másrészt pedig nagysága és zárt helyiségei miatt a hidegebb előszezonban jobban ki tudja szolgálni a nagyobb csoportokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!