Hírek

2009.04.29. 02:27

Aktuális bringaügy

Keszthely (pe) - A kerékpárutak helyzetéről, a turizmusra gyakorolt hatásáról tartott sajtótájékoztatót tegnap a Helikon Hotelben Velkey Gábor, SZDSZ-es országgyűlési képviselő.

Petrovics Ernő

- A jelenlegi, többrétegű válság hazánkban sokféle területen sarkall reagálásra, így például a környezettudatosság, az ezzel elérhető takarékos életmód is előtérbe kerül - így a képviselő. - Bár egyes, turisztikailag frekventált területen léteznek kerékpárutak, másutt, így például a fővárosban sem megoldott a biciklisek ügye. Biztonságos közlekedésük feltételei és a kellő infrastruktúra kiépítése még várat magára. Korábban, megfelelő tároló híján például a Parlament elől is loptak már el miniszteri kerékpárt.

A liberális politikusoknak köszönhetően az Országgyűlés már napirendre tűzte a kérdést, melynek rendezésével a Bringázz a munkába programokhoz hasonló akciókból is több lehet, s a fiatalok körében is népszerűsítenék e közlekedési módot a közeljövőben.

- A sportszerű kerékpározás minden ágában jelen vannak a magyarok - jegyezte meg Velkey Gábor a Balaton-parti városban, ahonnan már a szélrózsa szinte minden irányába, a tó két partja felé, valamint Hévízre is vezet kiépített kerékpárút.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!