Hírek

2009.04.18. 02:24

A város elismerései

Zalaegerszeg (va) - A május 13-ai ünnepi díszközgyűlésen idősebb dr. Marx Gyula veheti át a város díszpolgára kitüntető címet.

Varga Andor

Ezt dr. Gyimesi Endre polgármester jelentette be pénteken, a városvezetés szokásos, közgyűlés utáni sajtótájékoztatóján. A döntést csütörtöki összejövetelükön, zárt ülésen hozták meg a képviselők, akik ugyanekkor Pro Urbe-díjat is odaítéltek: ezt Horváth Károly, a zeneiskola tanára kapja ebben az évben.

- Örvendetes, hogy igen bőséges volt a választék: díszpolgári címre négy, Pro Urbe-díjra pedig tizenegy méltó jelölt volt - mondta a döntéssel kapcsolatban Gyimesi Endre. - Ismert, hogy előbbi elismerésből legfeljebb egyet, utóbbiból pedig kettőt adhat ki évente az önkormányzat.

A polgármester úgy látja: a köztiszteletben álló orvos-politikus, illetve a közismert zenepedagógus-muzsikus esetében is jól választott a megyeszékhelyi képviselő-testület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!