Hírek

2009.03.06. 03:29

Megújul a szertár

<b>Hévíz</b> - Az 1924-ben megalakult önkéntes tűzoltó egyesület a fürdőváros legrégibb civil szervezete. Tevékenységük aktualitásairól tájékozódott a minap az önkormányzat.

Horányi Árpád

A jelenleg 55 fős csapat immár történelmi időre épített munkájáról Strázsai Zoltán elnök informálta a városvezetést. A tűzoltósággal és a katasztrófavédelemmel megkötött együttműködési megállapodásukhoz híven (ami egyébként a pályázatokon való sikeres részvételnek is a feltétele), a keszthelyi tűzoltók munkáját több hévízi tűzesetnél segítették. Mint az elnök elmondta: nagyrészt úgynevezett második vonalbeli munkával tudnak bekapcsolódni a feladatok-ba, ez a közvetlen tűzoltást végző hivatásosok tehermentesítését jelenti. A szakmaisághoz ugyanakkor hozzátartozik, hogy a vezetőségi tagok közül két fő egyben hivatásos tűzoltó.

Mérföldkő az egyesület működése tekintetében a tűzoltószertár bővítése. Az építési munka immár a befejező stádiumba ért. A beruházásra az önkormányzati és az Országos Tűzoltó Szövetség pályázati támogatása teremtett forrást. Elkészültek az épületgépészeti munkák, a belső szolgálatai helyiségek is ki lettek alakítva, megkezdődött már a berendezésük. Nagyobb garázskaput építettek be, számolva már a hamarosan megvásárolandó új tűzoltóautó méreteivel.

Az utánpótlási körben jelentős esemény volt tavaly augusztusban az évi rendszeres tűzoltó ifjúsági táborozáson való részvétel. A múlt év szeptemberében pályázati és önkormányzati forrásból nagy teljesítményű zagyszivattyút vásároltak, a technikai korszerűsítés révén hatékonyabban láthatják el a katasztrófa-elhárítási feladatokat.

Tavaly augusztusban az évi rendszeres tűzoltó ifjúsági táborozáson vettek részt a fiataljaik. Eredményes volt a lakossági körben kifejtett tűzmegelőzési propaganda. A megyei tűzoltóbál rendezvényének zökkenőmentes lebonyolításában jelentős szerepet vállalt az egyesület. Elkötelezettek, hogy a nyár elején sorra kerülő megyei önkéntes tűzoltóverseny idejére a szertár elkészüljön,e szándék mellett pályáznaka verseny házigazda szerepére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!