Hírek

2009.03.26. 03:21

Januártól egymillió

Keszthely (há) - Több mint félmilliárd forinttal csökkent 3 év alatt a kórház egészségbiztosítási pénztári finanszírozása. A fenntartó önkormányzat 330 milliós pótlást vállalt, 180 milliót létszámcsökkentéssel faragtak le.

Horányi Árpád

Manninger Jenő, a megyei közgyűlés elnöke Ruzsics Ferenc polgármesterrel az év elején jótékony alapítványt hozott létre a kórház javára. Mint tegnap sajtótájékoztatón elmondták, ez évre a kórház anyagi terhéből 190 milliót vállalt költségvetésében a város. Az ellátási terület önkormányzatai közül egyedül Zalaapáti jelzett támogatási hajlandóságot. Dr. Kvarda Attila megbízott főigazgató közölte, hogy a 200 ezer forinttal létrehozott alapítvány eddig egymillió forinttal gyarapodott, s bíznak a segítők körének szélesedésében. Az alapítványi kuratórium az újszülöttellátás, valamint az ápolási osztály fejlesztéséhez való hozzájárulást jelölte meg célul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!