Hírek

2009.03.11. 03:29

Elmaradt válaszok

<b>Bak</b> - Csak arra a kérdésre nem kaptak választ az emberek a hétfő esti közmeghallgatáson Bakon, amire a legtöbben kíváncsiak lettek volna. Jelesül: miként szerződött polgármesterük tavaly 30 millió forintért Morvai Ferenc nagyrédei vállalkozóval energiatakarékos kazánok vásárlására.

MTI

- Morvai úr és közöttünk jogvita van, amíg ez el nem dől, nem kívánok nyilatkozni - érkezett a válasz Molnár Károly polgármestertől, amikor a számos más fontos té-mát felvető közmeghallgatáson megjelent Morvai Ferenc is feltette kérdéseit a hallgatóság előtt. - Törvénysértések sorozatát akarták elkövettetni velem, valótlan tartalmú dokumentációt akartak készíttetni velem, hogy azzal pályázhassanak. Ehhez én nem voltam partner, az elvégzett munkáért meg nem fizettek - replikázott Morvai Ferenc. A nagyrédei vállalkozó egyebek mellett megkérdezte: a képviselő-testület felhatalmazta-e a polgármestert, hogy a 30 millió forintos szerződést megkösse vele?

Azt is tudakolta, miből fizeti ki a község ezt az összeget, és kíváncsi lett volna arra is, hogy a szerződésszegés anyagi terheit ki fogja vállalni? Nem kapott választ, ezért elhagyta a zsúfolásig telt faluházat. A történet azonban nem hagyta nyugodni a hallgatóságot, ezért volt, aki megkérdezte, igaz-e, hogy Morvai Ferenc referenciamunkaként ajánlotta kedvező feltételekkel a kazánjait.

- Az első árajánlatát el fogom küldeni - tett ígéretet a kérdezőnek Molnár Károly, pedig sok sandaságot meg lehetett volna előzni, ha inkább azonnal ismerteti azt a hallgatósággal. Ezek alapján el lehetett volna dönteni, valóban ahhoz hasonló ajánlatot kapott, mint a közmeghallgatásra Patról érkezett Benedek Péter. Az a férfi, akinek nevéhez a Bak határában felépítendő lovas terápiás és sportközpont terve fűződik. De mielőtt ő erről értekezett volna, elmondta, Morvai Ferenc neki is kínálta energiatakarékos kazánját. A referenciának szánt berendezés az első ajánlat szerint egy fillérbe se került volna, emlékezett Benedek Péter. Szerződést mégsem kötöttek, mert mire elment hozzá, kiderült, fizetni kell érte, idézte a férfi.

- Mi közünk a maga kazánjához? - hangzott a hallgatóság soraiból, s valószínűleg senki nem vetette volna Molnár Károly szemére, ha Benedek Péterhez hasonlóan dönt annak idején. Annál is inkább, mert a szerződésről nem tájékoztatta a képviselőket. Erről egyikük, Hetényi László beszélt, aki közölte: elhatárolódnak az ügytől, mert nem hatalmazták fel a polgármestert, hogy ilyen kötelezettséget vállaljon a falu nevében.

- Én csak a rendőrségen ismertem meg a szerződést, amikor az ügyben kihallgattak. Erről a kötelezettségvállalásról képviselőtársaim közül a polgármesteren kívül senki nem tudott. Azt nem tudom, mi lesz a következménye, ki kell-e a kazánt fizetni, vagy elég annyit mondani, Morvai úr, vigye el, ha akarja - fogalmazott Hetényi László.

Az este későbbi részében újra előkerült a kazán-téma, ekkor Molnár Károly kijelentette, a falunak még egy fillérjébe sem kerültek a berendezések, csak a tüzelőanyagért kellett fizetni. Továbbiakra azonban ekkor sem kívánt válaszolni, tekintettel a folyamatban lévő polgári perre és a büntetőeljárásra.

E mellett eltörpült az a szemrehányás, ami azért érte Molnár Károlyt, mert a megválasztása előtt ígért tiszteletdíjas posztról főállásúvá vált egy év után. A törvényességet firtatta egy másik kérdező, aki azt vetette a faluvezető szemére, hogy költségtérítést kap, de az önkormányzat mobiltelefonját használja.

A személyeskedésektől sem menetes légkörben próbálta a hallgatóságot megnyerni Benedek Péter, aki a Fehér majorbeli lovas terápiás és sportközpont tervét vázolta az egybegyűlteknek. A hárommilliárd forintos beruházás tanulmányterve hamarosan elkészül, megálmodója a befektetők rendszeres érdeklődéséről szólt, mert az elismerte, pénze a nagy műre neki nincs.Az előzményekről (klikk a címre):

Álomgyár Bakon  - 2009.01.18.

Sajátosan vezetik az 1700 fős nagyközséget, a polgármester bizonyos kérdésekre egyedül nem hajlandó válaszolni, és bizonyos önkormányzati dokumentumokba sem tekinthettünk bele. Tervekről viszont hallottunk, bőséggel.


Álomszerű tervek....
Fotó: ArchívRendőrségi üggyé fajult a vállalkozó és a polgármester vitája  - 2009. 02.13.

Képviselő-testületi felhatalmazás nélkül kötött 31 millió forintos szerződést energiatakarékos kazánok telepítésére Bak község polgármestere, Molnár Károly. A beruházást azóta se fizették ki a vállalkozónak, aki büntetőfeljelentést tett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!