Hírek

2009.03.04. 03:28

Egyszerűbb a mobilos parkolás

<b>Megyei körkép</b> (szj) - Megyénkben Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Keszthelyen vezették be a mobiltelefonos parkolási rendszer továbbfejlesztett, szerződéskötést nem igénylő változatát.A kényelemnek ára van: tranzakciós díjat számolnak fel

Szabó Judit

Az autósok eddig is használhatták a fizetőparkolókat a három településen úgy, hogy jegyvásárlás helyett sms-t küldtek, így indították el a parkolóórájukat, majd a várakozás befejeztével egy újabb sms-sel leállították. Eddig azonban szerződést kellett kötniük a fizetőparkolót üzemeltető céggel a szolgáltatás igénybevételéhez. E hét elejétől már nincs szükség szerződésre, bárki kiegyenlítheti a parkolási díját egy vagy két telefonhívás (vagy sms) segítségével a rendszert üzemeltető Eme Zrt., valamint a mobilszolgáltatók együttműködése révén, az ország 21 városában. A kényelemnek azonban ára van: a parkolási díjon felül ki kell fizetni a telefonhívás vagy az sms szokásos költségét, és emellett még 75 forint tranzakciós díjat minden hívás vagy üzenetküldés után. Előnye, hogy percenként számolja a parkolási díjat. Tovább él ugyanakkor a szerződéskötéses mobilos parkolás lehetősége is, ennek alacsonyabb a többletköltsége.

Manesz István, a Parkoló-Gazda Kft. ügyvezetője elmondta: a mobilos parkolásból eddig havonta 240-260 ezer forint bevételre tettek szert, melyből az Eme Zrt.-nek 10 százalékos jutalékot utaltak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!