Hírek

2009.03.05. 03:25

Bővítenék a nemzetközi együttműködést

<b>Hévíz</b> (há) - A horvátországi Bjelovar-Bilagora megye önkormányzati küldöttsége tett hivatalos látogatást tegnap a fürdővárosban. A vendégeket a városházán fogadták.

Horányi Árpád

A delegációt Miroslav Csacsija főispán vezette, kíséretében ott volt a megye képviselő-testületének több tagja, valamint Csazma üdülőváros polgármestere, Drinko Pirac. Vértes Árpád házigazda polgármester több kollégájával együtt fogadta a meghívására érkezett látogatókat. A találkozón ott voltak az önkormányzati szakbizottsági elnökök, a kistérségi társulás tisztségviselői, a polgármesteri hivatal vezető szakemberei.

Vértes Árpád a köszöntőjében utalt az egy évvel ezelőtti megismerkedésre, miután kölcsönösen merült fel a tartós együttműködés iránti szándék. Beszélt a fürdőváros eddigi külföldi kapcsolatairól is. Az együttműködés lehetőségei tekintetében több olyan felvetés hangzott el, aminek révén kétoldalú kapcsolat jöhet létre Hévíz és Csazma város között, turisztikai jellegű EU-s pályázatokon való együttes szerepléssel. Az idegenforgalmi üzleti kapcsolatok jó szervezését segíti a viszonylag kis távolság, ami a két város között mindössze 150 kilométer.

A vendégek ma a gyógytóban való fürdőzéssel és a reumakórház megtekintésével személyes élményeket is szerezhetnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!