Hírek

2008.10.21. 02:29

Új polgármestert kellene választani?

<b>Nagykanizsa</b> (sza) - <em>Marton István</em> és a Fidesz választási ígéreteinek megvalósulását vizsgálta tegnapi sajtótájékoztatója keretében <em>Röst János</em>, az SZDSZ városi alelnöke és <em>Halász Gyula</em>, a liberális párt ügyvivője.

Szalabán Attila

A két szabad demokrata politikus a 2006-os kampány idején Cseresnyés Péter, illetve Marton István által tett nyilatkozatokat idézve rámutatott: a Fidesz helyi elnöke, illetve polgármesterjelöltje a város felemelkedését, fejlesztéseket és beruházásokat ígért, valamint azt, hogy munkahelyteremtés területén is eredményeket fognak elérni. 

Ehhez képest Halász Gyula és Röst János szerint Marton István lejtmenetbe tette Nagykanizsát, felelős várospolitika helyett a haverok, buli, anarchia jegyében tevékenykedik a polgármester és a Fidesz. Mint elmondták, visszafogásra kerültek a beruházások, nem készült befektetők számára Nagykanizsáról szóló anyag, a 2007-es költségvetést gazdasági program nélkül, ötletbörzeként fogadták el, míg az idei büdzsét dilettáns módon alkották meg. 

A liberális politikusok leszögezték: Marton István nem tud érdemi teljesítményt felmutatni, és saját tehetetlensége leplezésére folyamatosan bűnbakokat keres. Álláspontjuk szerint elkerülhetetlen egy új polgármester megválasztása.

Ezek is érdekelhetik