Hírek

2008.10.02. 02:26

Jó támpontot kínál

Hévíz (há) - A kistérségi területfejlesztési koncepció elfogadásáról döntött többek közt a fürdővárosi székhellyel működő települési társulás tanácsa a tegnap tartott ülésén.

Horányi Árpád

Az előterjesztés utalt arra, hogy a régió összehangolt társadalmi, gazdasági és környezeti fejlesztését célzó munka az érdekeltek széles körének bevonásával zajlott le, a koncepció augusztus végére elkészült vázát azóta véleményezték a szereplők, köztük a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, a helyi vidékfejlesztési iroda és a kistérségi munkaszervezet szakmai képviselete is.

A koncepció tartalmazza a Leader-pályázathoz készített vidékfejlesztési terv prioritásait, a foglalkoztatási paktum területre vonatkozó javaslatait, valamint a zalakarosi kistérséggel közös kerékpáros régió kialakítására készített pályázatban is megfogalmazott célkitűzéseket. A kistérségi tanács úgy ítélte meg, hogy a közös célok rendszerbe foglalása alkalmas a területfejlesztési munka szervezésére, jó támpontot kínál a feladatok ütemezéséhez és a pályázati eredményesség növeléséhez.

A társulási tanács tegnap egyhangúlag fogadta el a koncepciót.

Ezek is érdekelhetik