Hírek

2008.10.03. 02:27

Adatlap a stresszről

Keszthely (pe) - Korábbi hagyományokhoz hűen idén is megrendezték az ingyenes szűréseket, életmód tanácsadást is kínáló Egészséges Rendelés programjait a Balaton Színházban. A tegnapi eseményen megjelent közel ötven önkéntes véradót is szívesen fogadták a szakemberek.

Petrovics Ernő

A rendezvényt dr. Hertelendy László főorvos nyitotta meg. Mint megjegyezte: a krónikus stressz okozta halálozási számadatok hazánkban rosszabbak manapság mint az 1970-es években, s ez ügyben a legérintettebbek a 45-65 év közötti férfiak.

A rendezvényen stressz szintet is mérő adatlapok kitöltésére is volt lehetőség. A nap során Varga István mentőtiszt az elsősegélynyújtásról tartott előadást. Az érdeklődők tucatnyi szűrés közül választhattak.

- Három éve veszek részt a programon és örömmel tapasztalom, hogy fiatalok és idősek egyaránt kíváncsiak a szakemberek tanácsaira - jegyezte meg Herczeg Anita egészségtantanár, aki az asztalánál koleszterinproblémákkal és magas-vérnyomással küzdőknek nyújtott hasznos életmódbeli és étkezési tanácsokat.

Boros Józsefné pedagógus is harmadszor vett részt az Egészséges Rendelésen. Mint megjegyezte: a nagy érdeklődés miatt sokszor meglehetősen hosszú a várakozási idő az egyes sorokban, mégis hasznosnak tartja az ilyen programokat:

- Leginkább a vérnyomás, koleszterin, vércukor és testzsír szűréseket szoktam igénybe venni és az előadásokat is mindig meghallgatom, hisz mindenből tanulhat valamit az ember.

Ezek is érdekelhetik