Hírek

2008.06.02. 02:24

Zalai művészeti seregszemle

Zalaegerszeg (se) - Tegnap zárult a XV. Zalai Gyermek Művészeti Találkozó háromnapos programja. A volt MMIK-ban léptek fel a szereplők, különböző kategóriákban.

Sinkovics Eta

Megyei szakági bemutatók zajlottak az elmúlt napokban a Keresztury ÁMK Közművelődési Intézményegységében (volt MMIK). Szabóné Robb Aranka népművelőtől megtudtuk, a kistérségi bemutatókról közel 130 produkció jutott tovább a mostani fesztiválra. A dolog szépséghibája, hogy többen nem érkeztek meg, így például a tegnapi moderntánc-bemutatón a 22 csoport helyett csupán 16 lépett színpadra. A három nap során komolyzene- és egyéb kategóriában, vers- és prózamondásban, népdaléneklésben, népzenében, népi játékban, néptáncban és modern táncban mutatták meg tehetségüket a fiatalok.

Nagyon sok értékes, színvonalas produkció került pódiumra. S mint a szervezők többször is kiemelték, ettől az évtől a fesztiválon már a találkozó jelleg dominált, azaz nem helyezésekkel értékelte a zsűri a látottakat. Úgy tűnik, a csoportok többsége számára vonzóbbá válik ezáltal a rendezvény, annál is inkább, hiszen szakmai tanácsokkal természetesen mindenkor ellátják őket.

Ehhez kapcsolódva Prokné Tirner Gyöngyi, az intézményegység vezetője elmondta, a mozgásművészeti csoportok munkáját a jövőben rendszeresen, szakértők bevonásával szeretnék segíteni.

A Találkozó pillanatképeit ide kattintva tekintheti meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!