Hírek

2008.06.27. 02:27

Zala győztesei lettek

Keszthely (há) - A város adott otthont idén a megyei hivatásos önkormányzati tűzoltóságok közt zajló hagyományos versenynek, a megmérettetés a házigazdák csapatának győzelmét hozta a megye országos versenyen való képviseletével együtt.

Horányi Árpád

A programot a Pannon Egyetem Georgikon kari sportpályáján bonyolították le. A rendezők képviseletében Kránicz Dezső, a városi tűzoltóság parancsnoka elmondta, hogy a szakmai együttműködésnek, a fenntartóikkal való kapcsolatok ápolásának, de nem utolsósorban a felkészültségnek, az erőnléti próbának is fontos része a tűzoltók életében a versenyprogram. A tét ugyancsak jelentős, hiszen a megmérettetés országos mezőnybe való jutásért zajlik.

A négy zalai parancsnokság a háziversenyek legjobbjaiból összeállított csapatokkal vett részt. A versenyszámokban 10-10 fős rajok kötelékben négyszer 100 méteres váltó akadályfutás és kismotor fecskendő használat szerepelt, egyénileg pedig 100 méteres akadályfutásban, valamint horoglétra mászásban küzdöttek a nevezők.

Az összesített pontszámok alapján a házigazdák szerezték az első helyet, közvetlenül a megyeszékhelyiek előtt, a dobogó harmadik fokára került Lenti város csapata, s negyedikek lettek a nagykanizsaiak. A győztes keszthelyi csapattagok közt sorrendben Domján László őrnagy, Losonczi Vilmos őrmester és Mike Béla őrmester került dobogóra.

A keszthelyiek az országos versenyen való részvétel lehetőségét nyerték. Zala megyét a jövő hét elején Székesfehérvárott megrendezésre kerülő versenyen fogják képviselni. A megmérettetésre a megyei találkozón szerepelt gyakorlati feladatkörökben kerül sor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!