Hírek

2008.06.30. 02:29

Záigazodó képzés indul

Zalaegerszeg (haa) - Alacsony iskolai végzettséggel és nem piacképes szakmával rendelkező munkanélküliek képzésére és munkába állítására indított programot a megyeszékhelyi Kontakt Humán Szolgáltató Kht.

Horváth A. Attila

A zárt HEFOP-pályázatra azután kapott meghívást az önkormányzati cég, hogy munkatársai tavaly sikerrel fejezték be hasonló célokat megfogalmazó, 18 hónapos programjukat. Ezúttal fél évig, november 30-ig tart a projekt, a feladat elvégzésére 17 millió forintot nyert el a Kontakt Humán Kht.

- Száz ember bevonását vállaltuk a célcsoportból, közülük 27 fő OKJ-s képzésben vesz majd részt. Szükségletfelmérést készítettünk, a képzéseket ez alapján partnereink végzik majd; a lényeg, hogy piacképes szakmához jussanak az érintettek - fogalmazott Simon Roberta, a projekt vezetője.

A program felkészítő tréningekkel (munkaerő-piaci tanácsadással, személyiségfejlesztő foglalkozásokkal) indul, ezután kezdődnek a képzések, végül pedig 34 főt állítanak munkába. A tapasztalatok szerint a 6 hónap elteltével körülbelül a bevontak 60 százaléka dolgozik továbbra is, s közülük a legtöbben már meg is tartják állásukat. Mindez persze nem csak a munkaadón, a munkavállalón is múlik.

Mint Aladi Gusztáv ügyvezető igazgatótól megtudtuk, egy másik uniós pályázaton is sikerrel szerepelt a Kontakt Humán Kht.: az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében az év végén 20 hónapos TÁMOP-program indul hasonló célokkal, szintén a hátrányos helyzetű munkanélküliek bevonásával. Mindkét programot Zalaegerszeg, Keszthely és Zalaszentgrót térségében valósítják meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!