Hírek

2008.06.30. 02:23

Vásári forgatag az Őrség központjában

Őriszentpéter (gyf) - Látogatók sokasága tekintette meg az idei évben is az Őrségi Vásár kínálatát. A nyugat-dunántúli térség egyik legnagyobb rendezvényén ezáttal is kiállítások, kulturális és szórakoztató programok jelentették a fő látnivalót.

Gyuricza Ferenc

Megyénk közelsége miatt Zalából is rengeteg érdeklődője akadt a háromnapos sorozatnak, mely hivatalosan pénteken délután vette kezdetét, ám az első napon inkább csak a környező községekben voltak programok. Közéjük tartozott a Kapornaki találkozó is, mely a közeli Szlovéniában, a Skerlák-háznál került megrendezésre. Míg korábban a néprajzi gyűjteményeknek is helyet adó épületben egy-egy újabb állandó tárlattal bővült a kínálat, addig az idei évben a helyi hímzőszakkör, valamint a hodosi Őrség Kulturális Egyesület mutatkozott be. A nyitónapi programok között emellett kiállításmegnyitók és koncertek is szerepeltek.

Őriszentpéter szombaton került az események középpontjába, a legtöbb érdeklődőt az Őrségi vásárba vonzó kirakodóvásár - amely a népi hagyományok őrzését felvállalva a hazai, vajdasági, székelyudvarhelyi, valamint muravidéki kézműveseknek is lehetőséget biztosított a termékeik bemutatására - délelőtt kilenc órakor nyitotta meg kapuit. A város központját a kora délutáni órákra hatalmas embertömeg lepte el, a főbb utcákon alig lehetett közlekedni. A szabadtéri színpadon egymást váltották a fellépők, melyek közt ugyancsak akadtak zalaiak, de érkezett fellépő a távoli Svédországból is, a Kozmos Youth Chamber Orchestra a település református templomában adott koncertet.

Vasárnap talán még nagyobb érdeklődés mutatkozott a vásár iránt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!