Hírek

2008.06.25. 02:24

Tóbuli jutalomból

Nagykanizsa - Körülbelül 70, lakásotthonban élő, szüleit nélkülözni kényszerülő gyermeknek szerzett tegnap vidám perceket a Zala Megyei Önkormányzat Nagykanizsai Gyermekotthona által szervezett gyermeknap.

zaol.hu

A Csónakázó-tónál, az önkormányzat vendégházánál került sor tegnap a Zala Megyei Önkormányzat Nagykanizsai Gyermekotthona szervezésében, a helyi cigány kisebbségi önkormányzat és a polgármesteri hivatal művelődési és sportosztályának támogatásával a hagyományos gyermeknapra.

A tanévet lezáró és lényegében a vakációt megnyitó rendezvényen a Zala Megyei Önkormányzat lakásotthonaiban élő gyerekek vettek részt. Játékos vetélkedők, Tislér Zoltán rendőr kutyás bemutatója és Márió, a harmonikás fellépése adta a felhőtlen szórakozás alapját.

- A valamilyen területen kiemelkedő teljesítményt nyújtó gyermekeknek ajándékotis át tudtunk adni - mondta Bognár Veronika, a Zala Megyei Önkormányzat Órhajós úti gyermekotthonának igazgatója, aki megjegyezte, bár kevésbé köztudott, de szervezetileg hozzájuk tartoznak a megyei önkormányzat által fenntartott letenyei, nagyrécsei és palini lakásotthonok is. - A jó munka jutalmazása egyfajta motiváció is a többiek számára, amit nagyon fontosnak tartunk, hiszen a gyermekeink egyetlen esélye a tanulás. 

Bognár Veronika kérdésünkre elmondta, nem könynyű a helyzetük, már ami a finanszírozást illeti. Szűkös a költségvetésük, ám szerencsére sok a jó ember, a segítőkész vállalkozó, s a hétköznapokban is számosan keresik fel az intézményt, hogy gyerme-kük kinőtt ruháit, megunt játékait felajánlják használatra. Sőt, olyan is akad, aki pénzt ad.

Kovácsházi Erika 13 éves kora óta a nagykanizsai otthon lakója, s ha valaki, akkor ő mindenképpen pozitív és követésre érdemes példaként állhat társai elé. A zalaegerszegi Deák Ferenc Szakközépiskola 13.-as, szociális, gyermek- és ifjúságvédelmi ügyintéző szakos tanulója, így túl van már az érettségin is.

- Nagyon jó az életünk az otthonban, szerintem mindent megkapunk, amire csak szükségünk van - mondta. - A család, anya és apa természetesen hiányzik, de szerintem nevelőink kárpótolnak minket. Nekem ez sokat jelent, ezért is választottam olyan hivatást magamnak, amely során segíthetek az olyan gyerekeken, mint amilyenek mi is vagyunk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!