Hírek

2008.06.07. 02:25

Rendkívüli célellenőrzést

Zalaegerszeg (ahzs) - Rendkívüli célellenőrzés elrendelését kéri a Hevesi Sándor Színházzal kapcsolatban kilenc városházi képviselő.

Szabó Judit

Tarr Ervin, a megyeszékhelyi MSZP-frakció helyettes vezetője és Garamvölgyi György, a Szövetség Zalaegerszegért képviselője tegnap sajtótájékoztatón ismertette, milyen lépéseket tettek a legutóbbi közgyűlés óta annak érdekében, hogy kiderüljön, hogyan kerülhetett a Hevesi Sándor Színház - valószínűleg hamis levelek révén - abba a helyzetbe, hogy előre bejelentett nemzetközi szereplésükből ne legyen semmi.

- Az általunk javasolt vizsgálóbizottság leszavazása után jeleztük, folytatjuk a feltáró munkát - mondta Tarr Ervin, majd bemutatta azokat az iratokat, melyeket eddig a hivataltól kaptak a színház elmúlt évekbeli tevékenységével kapcsolatban. - Ebből annyi látszik, hogy például 2007-ben körülbelül nyolcmillió forinttal többet költöttek útiköltség- és napidíjelszámolásra, mint amennyi eredetileg a költségvetésben szerepelt.

A képviselők azt indítványozzák, hogy rendkívüli célellenőrzést végezzenek a színház 2006, 2007, 2008 első negyedévben folyt nemzetközi kapcsolatépítésével, a nemzetközi referens, Sárdi Dorotea foglalkoztatásával, nyelvi és szakmai végzettségével, döntési jogköreivel kapcsolatban és a külső források felhasználására vonatkozóan.

Garamvölgyi György tegnap azt mondta: a héten tolmáccsal együtt járt a mexikói nagykövetségen. (A nagykövetnek a színház igazgatójához egy meghiúsult turné miatt írt állítólagos levele hamisnak bizonyult.) Fogadott G. Michel Diaz követ úr, a titkára feljegyzést készített a találkozásról. A megbeszélésen szóba került a nagyköveti levél és Stefán Gábor színházigazgató állítólagos nagyköveti találkozója. Világos számomra a botrány azon oldala, mely a nagykövetséget hozta hírbe, s megerősödött bennem, nagyon fontos lett volna a vizsgáló testület felállítása, a felelősség kivizsgálására , állítja Garamvölgyi György. 


A színház-ügyről eddig lapunknak nyilatkozott:


Az ügy rövid krónikája:

Kétmillió eurót nyert a Hevesi Sándor Színház  - Összesen mintegy kétmillió eurót, vagyis állami és önkormányzati támogatásának csaknem másfélszeresét nyerte  el az egerszegi színház. (2008. január 18.)

Vajon miért nem megy Brüsszelbe a Hevesi-színház? - A városi közgyűlés ülésén Garamvölgyi György interpellációt intézett a polgármesterhez a Hevesi Sándor Színház meg nem valósuló brüsszeli vendégszerepléséről. (2008. február 09.)

Nélkülük szállt fel a repülőgép - Információink szerint a Hevesi Sándor Színház társulata Dél-Amerikába készült, ám a repülőgép, mellyel az együttes tegnap utazott volna a tengerentúlra, a művészek nélkül szállt fel. (2008. március 10.)

Ha semmi sem igaz, ki az oka? - A Hevesi Sándor Színház vezetője, Stefán Gábor  május 9-dikén reggel örömmel hozta lapunkhoz a hírt, felvételt nyertek az Európai Színházi Unióba. Csakhogy... (2008. május 10.)

Megtette a feljelentést  - Stefán Gábor, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház igazgatója csütörtökön (2008. május 15.)  feljelentést tett a városi rendőrkapitányságon.

A felmerült kételyek, úgy tűnik, jogosak -  A Hevesi Sándor Színház nemzetközi kapcsolataival összefüggésben felmerült a közokirat-hamisítás gyanúja. A fenntartó önkormányzat polgármesterét kérdeztük. (2008. május 17.)

Jelezte a színházbeli gondokat, leszavazták - A Hevesi Sándor Színház nemzetközi kapcsolatait belengő, a napokban napvilágra került csalásgyanús ügyeket hetekkel ezelőtt szóvá tette a városi közgyűlésben Garamvölgyi György képviselő. Akkor rosszindulattal vádolták. (2008. május 20.)

Tegyen feljelentést a polgármester is - Tovább bonyolódik a Hevesi Sándor Színház kudarcos nemzetközi kapcsolatfelvétele körül kialakult helyzet. Hétfőn ülésezett a város kulturális bizottsága, a rendőrség pedig már nyomoz. (2008. május 21.)

Felvetik a fenntartó felelősségét  - A fejlemények felvetik a gyanút: a városvezetés és a polgármesteri hivatal felelőssége is megállapítható - mondta tájékoztatóján Tarr Ervin, a városi önkormányzat MSZP-frakciójának helyettes vezetője. (2008. május. 22.)

Napirenden a színház - közte a fesztivál - Két vezérfonala volt tegnap  a közgyűlés rendes ülésének: az Egerszeg Fesztivállal, illetve a Hevesi Sándor Színházzal kapcsolatos gondolatok váratlanul, több napirendi pont tárgyalása kapcsán is fel-felbukkantak. (2008. május 23.)

Még kezdeti szakaszban a nyomozás - Három héttel ezelőtt a színházat kínosan érintő ügyek okán tett feljelentést a rendőrségen a Hevesi Sándor Színház igazgatója, Stefán Gábor okirat-hamisítás gyanúja miatt.  (2008. június 6.)

(Kattintson a zöld címre és elolvashatja a teljes cikket)


Önnek mi a véleménye? Klikkeljen és írja meg fórumunkon!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!