Hírek

2008.06.07. 02:28

Remény a gyógyulásra

Zalaegerszeg (se) - Összejött a pénz és az időpont, így Győrffy Adrienn ma utazhat Kínába az őssejtbeültetésre.

Sinkovics Eta

Az örömhírt az édesanya, Győrffy Csabáné osztotta meg velünk, s beszámolt arról is, hogy izgatottan készül Adrienn az útra. Mint arról lapunkban is olvashattak, gyermekük egészségesen született, ám négyéves korától a Friedreich ataxia nevű génbetegségben szenved, s képtelen a végtagjait irányítani. A kerekes székes leány - egyébként a napokban sikeres érettségit tett az Apáczai-gimnáziumban -, 15 éve vár gyógyulásra, aminek reményét sem ő, sem a szülei soha nem adták fel. Megerősítették őket ebben az őssejtbeültetésről szóló információk, illetve az erre utaló orvosi javaslatok is, miszerint ez a gyógymód elősegítheti Adrienn állapotának javulását. A Kínában sorra kerülő beavatkozás és az utazás költsége ötmillió forint, így 2007 tavaszán a szülők alapítványt hoztak létre gyermekük segítésére.

- Nagyon sokan adakoztak a városban, iskolák, óvodák, bölcsődék, diáktársak, cégek, vállalatok, az önkormányzat, a nagycsaládosok, de számos magánszemélytől, különböző közösségektől, ismerősöktől, barátoktól, rokonoktól kaptunk adományt... Felsorolni is nehéz, de mindenkinek nagyon szépen köszönjük, hogy segítettek bennünket, s lehetővé tették, valóra váljon a gyógyulás reménye - mondta hálásan az édesanya.

Egyébként az ötmillió forint már idén tavasszal összegyűlt, ám a kórház csak most tudja fogadni Adriennt, aki ma utazik el Kínába az édesapjával.

Sokakkal együtt, mi is drukkolunk Adriennek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!