Hírek

2008.06.28. 02:29

Kortárssegítők a drog ellen

Zalaegerszeg (kgy) - Csütörtökön, a nemzetközi kábítószerellenes küzdelem világnapja alkalmából a Zalai Bűnmegelőzési Kortárssegítő Klub és a Zalaegerszeg Közbiztonságáért Közalapítvány csábította kikapcsolódásra a mozgalom iránt érdeklődő fiatalokat.

Kiss Gyöngyvér

A csapat a Dísz térről biciklizett az andráshidai reptérre, ahol az drogügyek kérdését feszegették játékos formában.

A kortárssegítők elmondták, hogy a bűnmegelőzésnek több ágával is megismerkedtek mióta tagjai a klubnak. Ebből egyik legfontosabbnak tartják a drogprevenciót.

- Különböző rendezvényeken, de akár az iskolában is gyakran fordulnak hozzánk társaink kérdéseikkel, a drogok káros hatásáról. Súlyosabb esetben segítséget tudunk nyújtani abban is, hogy mikor kihez mehetnek a problémáikkal - mondta Szabó Veronika, aki mesélt arról is, hogy ő pár éve kortárssegítő, és azóta több osztálytársa is csatlakozott a csoporthoz.

Új tagokként rendőri pálya iránt érdeklődő diákok is beálltak a csapatba, akik elmondták, hogy bár az iskolában foglalkoznak bűnmegelőzéssel, hasznosnak vélik, a kortárssegítő képzést, ahol inkább a gyakorlatban való kivitelezést hangsúlyozzák.

- A szituációs játékokból lehet a legtöbbet tanulni - fejtette ki Tóth Regina. - Persze ezekhez is szükséges az elmélet, de egy életszerű helyzetben több apró részletre kell figyelni. Ezekből tanulva akár rendőrként, akár civilben is egyből képes leszek segíteni a rászorulókon - mondta.

A nap végén Major Zsolt, a csoport vezetője elmondta, hogy immár hagyományőrző jelleggel, a programok lebonyolítását követően, közösen gyújtanak gyertyát az értelmetlen halál áldozataiért .A kábítószer többet árt, mint használ a kortársak szerint is

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!