Hírek

2008.06.23. 02:28

Kitárult egy újabb kapu

Keszthely (sj) - A Gondviselés Házát is felavatták szombaton a Máltai Szeretetszolgálat keszthelyi csoportja ál- tal szervezett egész napos program keretében.

Sámel József

Csontár Péter, a szervezet vezetője érdeklődésünkre úgy fogalmazott: a Máltai-napot tavaly rendezték meg első alkalommal, azzal a nem titkolt céllal, hogy az önkéntes segítők munkáját ily módon köszönjék meg. A program a gyenesdiási Nagymezőn szentmisével kezdődött, melyet - Ruzsics Ferenc keszthelyi polgármester köszöntőjét követően - Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke Szűcs Sándor plébánossal közösen celebrált. Úgy fogalmazott: az önkéntes, ellenszolgáltatást nem váró segítség elengedhetetlen, egyre többen élnek ugyanis árnyékban a világon, s hazánkban is. A rendezvényen fogadalmat tettek az új tagok is.

Délelőtt szentelték fel Keszthelyen, az Eötvös úti megszűnt óvodában a Gondviselés Házát. Amint elhangzott, az önkormányzat harminc évre átadta az épület használati jogát a Máltai Szeretetszolgálatnak, mely fogyatékosok számára alakított ki napközbeni otthont. Ruzsics Ferenc beszédében a gondoskodás, a szeretet fontosságáról ejtett szót, Kozma Imre pedig ezt a gondolatsort folytatva hangsúlyozta: kitárult egy újabb kapu, az intézmény a leginkább rászoruló emberek életét segíti. Úgy fogalmazott: az emberek, a családok közötti szeretet megőrzése, erősítése napjaink legfontosabb feladata. Hangsúlyozta: azok a családok, melyek gyermekeiket szeretetben gondozzák, a legnehezebb utat választották, minden tiszteletet megérdemelnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!