Hírek

2008.06.21. 02:28

Hozzájárulást kérnek

<b>Keszthely -</b> A város fenntartásában működő kórház anyagi segítséget vár az ellátási terület önkormányzataitól, a szolgáltatások rentábilis működtetéséhez.

Horányi Árpád

Az igényről Ruzsics Ferenc polgármester és dr. Radics Sándor intézményi főigazgató a napokban tárgyalt az érintett települési vezetőkkel és háziorvosokkal. A lezajlott fórumon elhangzottakról tegnap tartott sajtótájékoztatón Ruzsics Ferenc elmondta: hosszabb távon nem tartható, hogy a város egyedül tartsa fenn a térségi feladatokat ellátó kórházat, hogy a város 20 ezres lélekszámának háromszorosát a települések részvállalása nélkül kiszolgálja. A probléma súlyával a települési polgármesterek nagy része ez alkalommal szembesült. Ruzsics Ferenc kiemelte: az önkormányzat egy olyan társulás létrehozását tartja járható útnak, amely keretében az adott települések lakosságszámuk és turisztikai forgalmuk arányában segítenék a finanszírozást.

A főigazgató a költségek kapcsán rámutatott, hogy a jelenlegi havi 12-15 milliós hiányt már csak olyan drasztikus lépésekkel lehetne csökkenteni, ami az ellátásban komoly visszalépést jelentene.

A következő tárgyalásig az együttműködésre vonatkozóan konkrét javaslatot dolgoz ki, s terjeszt az érintett polgármesterek elé a keszthelyi önkormányzat és a kórházi vezetés.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!