Hírek

2008.06.13. 02:28

Ahol nincsen létszámhiány

<b>Gyenesdiás -</b> Viharos évkezdést követően versenyek és továbbtanulás tekintetében is jó eredményekkel zárta a tanévet a nagyközség általános iskolája.

Zalai Hírlap

- Tavaly szeptemberben utolsó pillanatban derült ki, hogy a várvölgyi iskolások nálunk kezdik a tanévet - emlékezett vissza Lancz Tamás igazgató, hozzátéve: a váratlan helyzetet sikerült gyorsan megoldani, a gyerekek napok alatt beilleszkedtek új intézményük életébe. - S hozták az eredményeket, ahogy a gyenesdiási diákok is. Országos versenyeken - az 1-20. helyezést említem - 38, megyei megmérettetéseken 62, városkörnyékieken pedig húsz helyezést szereztek a tanulóink. A végzősök 43 százaléka gimnáziumban, 48 százaléka szakközépiskolában, 9 százaléka pedig szakiskolában folytatja tanulmányait.

Az igazgató hangsúlyozta: sok iskolával ellentétben az intézményük nem küszködik létszámhiánnyal. A várvölgyi alsót is számítva összesen 320 főt oktatnak. Sokan Keszthelyről is kijárnak.

- Sőt, bővítenünk kell az épületet, aulával és szaktanteremmel. Az ezt célzó - 200 millió forintos pályázatot a héten bírálják el, s ha sikeres lesz, jövő év szeptemberére átadjuk az új szárnyat . A további tervek között tornaterem építése szerepel. A kistérségi koncepció szerint a jövőben központi helyet kap intézményünk a térségi oktatásban. Addig is tovább folytatjuk a három nagy programunkat, működtetjük a művészeti iskolát, az ÖKO-projektet és a kompetenciaalapú oktatást. Mindhárom illeszkedik a település önkormányzati programjához is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!