Hírek

2008.06.30. 02:29

A háztartási energiaárak csökkenthetők

Kehidakustány (sj) - Hiába hivatkoznak rá, nincsenek európai uniós korlátai annak, hogy a magyar kormány csökkentse a háztartási energiák áfáját, s ezzel terhet vegyen le a lakosság válláról.

Sámel József

Ezt Szájer József, a Fidesz - MPSZ európai parlamenti delegációjának vezetője jelentette ki szombaton sajtótájékoztatóján, a csoport ülését követően. Hangsúlyozta: az állam az energiaárak emelése miatt jelentős többletbevételt kasszíroz, a lefölözött hasznot vissza kellene osztani a lakosságnak.

Míg az üzemanyagok jövedéki adójánál valóban vannak szigorú EU-korlátok, addig a háztartási energiák áfáját szabadon lehetne csökkenteni. Elmondta: tartanak attól is, hogy a 2011-től érvényes magyar EU-elnökség a kormányzás bizonytalansága, a kisebbségi kormányzás miatt bizonytalanná válik. Azt mondta, ezen csak előrehozott választással lehet változtatni.

Glattfelder Béla képviselő a mezőgazdaságról beszélt, kijelentve: nem értenek egyet a tervezett EU-reformokkal, Magyarországnak érdeke a közös, erős agrárstratégia, még akkor is, ha ezt a kormányfő nem így látja. Manninger Jenő országgyűlési képviselő az EU-pályázati források ellenőrzésének fontosságáról szólt, hangsúlyozva: nem szabad engedni, hogy a kormány pazarlóan bánjon e pénzekkel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!