Hírek

2008.05.22. 02:28

Nyitottabb, vonzóbb SZDSZ-t szeretnének

Zalaegerszeg (haa) - Június 7-én tartja rendkívüli tisztújító küldöttgyűlését az SZDSZ; az utóbbi napokban több megyei választmány is kinyilvánította, hogy melyik elnökjelöltet támogatja. A zalai szervezet Fodor Gábort látná szívesebben a párt élén.

Horváth A. Attila

Hogyan alakult ki ez az álláspont, és a párt jövőjét illetően mi a választás tétje? Kovács Kálmánt, az SZDSZ megyei elnökét kérdeztük.

- A zalai választmány nagy arányban jelölte Fodor Gábort elnöknek; a keszthelyi szervezet Kóka János mellett foglalt állást, a zalaegerszegi nem jelölt, a többiek viszont Fodort támogatták. Ez persze nem kötelező érvényű, de irányadó döntés a küldötteinkre nézve, akik nyilván a saját szempontjaik szerint szavaznak majd a tisztújításon - hangsúlyozta Kovács Kálmán. Mint mondta, a legutóbbi elnökválasztáson fele-fele arányban támogatták Fodort és Kókát a zalai liberálisok, azóta jelentősen változtak az erőviszonyok.

- Ön szerint Fodor Gáborral van visszaút a kormánykoalícióba?

- A tisztújítás nem erről szól majd elsősorban, hanem arról, hogy az SZDSZ meg tud-e változni, képes-e programját megújítani, s ezáltal sokkal szélesebb választóközönséghez szólni. Úgy gondolom, most jött el az ideje, hogy szerethetőbbé, stílusában is vonzóbbá váljék a párt, amelynek a polgári liberális és zöld értékek képviseletét is el kell látnia. Nyitottabb SZDSZ-t szeretnénk, s ezzel, reméljük, a párt népszerűsége is növekedésnek indul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!