Hírek

2008.05.30. 02:28

Honvéd elismerés

Keszthely (kzs) - Honvédelmi kitüntetést kapott Cser Ferenc, nyugalmazott tűzoltó. Az elismerést közösségszervező tevékenységével érdemelte ki; rajta kívül a megyében összesen két ember részesült hasonlóban az idén.

Kassai Zsigmond

Cser Ferenc még a kilencvenes évek közepén ment nyugdíjba a keszthelyi tűzoltóságtól, de azóta is aktív közösségszervező munkát végez. A honvédelmi kitüntetéssel járó mutatós emlékplakettet alig több, mint egy hete vehette át.

- A nyugdíjba vonulásom után észrevettem, hogy évente csak egyszer találkozunk a kollégákkal, és többen is úgy gondoltuk, hogy ez bizony nagyon kevés - kezdte a történetét Cser Ferenc, akivel keszthelyi lakásában találkoztunk. - Akkor szerettünk volna létrehozni egy nyugdíjasklubot a helyi tűzoltóknak, de hamar rájöttünk, hogy ez túl sokba kerülne. Bírósági bejegyzésre is szükség van, sok a hivatalos intéznivaló satöbbi, szóval semmiképpen nem jöhetett össze úgy ahogy szerettük volna. Ekkor bukkantunk rá a lehetőségre, hogy csatlakozhatunk a honvéd nyugdíjas klubhoz. Úgy harminc embert találtam, akiknek hozzám hasonlóan kedve volt csatlakozni, tűzoltók és tűzoltófeleségek egyaránt. Cser Ferenc innentől kezdve belevetette magát a rendezvények és kirándulások szervezésébe. A honvédelmi kitüntetés arról tanúskodik, hogy a honvéd nyugdíjas közösség örömmel veszi a munkáját.

Ezek is érdekelhetik