Hírek

2008.05.06. 02:27

Flórián: a tűzoltók oltalmazója

Nagykanizsa (hba) - Marton István polgármester, valamint lapunk munkatársa, Szalabán Attila is elismerést vehetett át a Nagykanizsai Tűzoltó-parancsnokság Szent Flórián-napi ünnepségén.

zaol.hu

A megjelenteket Egri Gyula alezredes, tűzoltóparancsnok köszöntötte, aki emlékeztetett arra: Nagykanizsán 1870-ben létesült az első önkéntes tűzoltóság, ám a legfontosabb fejlődési periódusnak az elmúlt tíz év bizonyult, amióta ismét önkormányzati fennhatóság alatt működik a parancsnokság. A parancsnok kijelentette: ez az időszak bebizonyította, az önkormányzat jó gazda. Marton István polgármester Egri Gyulát arról biztosította, hogy a tűzoltók a továbbiakban is bírjáka város támogatását, amely - mint fogalmazott - ugyan soha nem elég, de kevésnek sem mondható.

Ezt követően került sor az elismerések és jutalmak átadására, melynek keretében öt tűzoltót előléptettek, a parancsnokság további harmincnégy munkatársa pedig dicséretben, illetve jutalomban részesült.

Egri Gyula a hivatásos tűzoltóság munkafeltételeinek és elhelyezési körülményeinek javítása érdekében kifejtett munkája elismeréseként emlékérmet adott át Marton István polgármesternek, továbbá a tűzoltóság propaganda-tevékenységében végzett kiemelkedő teljesítményéért lapunk munkatársának, Szalabán Attilának.

Ezek is érdekelhetik