Hírek

2008.05.02. 13:48

Ballagások hétvégéje

Lenti, Nagykanizsa (gyf, kv) – A hosszú hétvége miatt korábban kezdôdtek meg a ballagások, megyénkben a lenti Lámfalussy Sándor Szakközép- és Szakiskola az elsôk között volt, mely elbúcsúzott a végzôsöktôl. Másutt vidám felvonulást, bolondballagást is tartottak.

Zalai Hírlap

A lenti Lámfalussy Szakközép- és Szakiskola 76 végzôs diákjától köszönt el, közülük 49-en tesznek érettségi vizsgát, de a többiekre is vár még kemény próbatétel, hiszen ôk a szakmai vizsgák elôtt állnak. Többek között errôl is beszélt a szerdán délelôtt tartott ballagáson Tótiván Endre igazgató. 

– Elbúcsúztok, elhagyjátok az otthont, a szeretetet adó alma matert, mely továbbra is nyitva áll elôttetek – emelte ki a szónok. – Ti mindig ide tartoztok, ide bármikor hazajöhettek, bárhol is éljetek a világban, bárhova is sodorjon benneteket az élet számos vihara. 

A lenti középiskolában a hagyományoknak megfelelôen idén is Lámfalussy-emlékplakettet vehettek át a tanulmányi és közösségi munkájukkal kitûnt tanulók, míg a diákok az év tanárát jutalmazták hasonló elismeréssel. A lenti Gönczi gimnáziumban ma 11-kor tartják a ballagást. 

Nagykanizsa központja szerdán felbolydult méhkashoz hasonlított, a mit sem sejtô járókelôk joggal hihették: ôrültek járják a város utcáit. Errôl szó sem volt, csupán annyi történt, hogy elérkezett a bolond ballagás ideje, melyet minden évben a városi diákönkormányzat és a mûvelôdési és sportosztály szervez a középiskolásoknak. 

A végzôs osztályok találékonysága ilyenkor nem ismer határokat, ezért nônek öltözött fiúkat s férfi jelmezbe bújt lányokat láttunk, miáltal az amúgy szokványosnak indult hétköznap valóságos karnevállá változott, mosolyt csalva az arcokra. 

A vidám jelmezekbe bújt 791 végzôst az Erzsébet téren Cseresnyés Péter alpolgármester köszöntötte, sok sikert kívánva a hétfôn kezdôdô érettségihez, majd Szmodics Józsefné osztályvezetô jelképes ajándékként nyújtotta át mindenkinek azt a hétpettyes katicabogarat, melynek üzenete: szerencsével vezérelje ôket további útjukon, s képzett szakemberként szálljanak vissza, segítve Nagykanizsa fejlôdését. 

Nagykanizsán a Dr. Mezô Ferenc középiskolában ma 10 órakor kezdôdik a ballagás, a Batthyányban és a Cserhátiban pedig szombaton tartják, elôbbiben 10, utóbbiban 9.30 órai kezdettel. A keszthelyi középiskolákban szerdán délután zajlottak a ballagások, Hévízen a Bibó-gimnáziumban szombaton 10 órakor kezdôdik, ahogy a zalaszentgróti középiskolában is. Zalaegerszegen számos középiskolában már lezajlott a ballagás tegnapelôtt, tegnap, de a Báthory végzôsei például szombaton köszönnek el a tanintézettôl, délelôtt fél tizenegykor.  

Ezek is érdekelhetik