Hírek

2008.05.27. 02:28

Átvágták a vezetéket

Tornyiszentmiklós (gyf) - Az elmúlt időszakban több közművezeté- ket is átvágtak azok a munkások, akik a határ menti község belterületén dolgoznak a 7538-as út felújításán.

Gyuricza Ferenc

Minderre olvasóink hívták fel a figyelmet, azt is hozzátéve: a munkálatok szerintük is szükségesek, de sok bosszúságot okoznak azoknak, akik az útmegerősítés által érintett Kossuth utcában laknak, vagy arra közlekednek.

Egy hete írtunk arról, hogy a Tornyiszentmiklós belterületén zajló útfelújítás folyamatos torlódásokat, ezáltal pedig kényszerű várakozást okoz. Azóta újabb észrevételeket kaptunk, többek között arról, hogy a felújítást végzők az elmúlt hét végén egy gázcsövet is átvágtak.

Információink szerint nem ez volt az első eset, hogy közművezeték sérült, korábban két alkalommal is átszakították a község ivóvízvezeték-hálózatát. A mostani meghibásodás azonban komoly veszéllyel is járt, hiszen a kiömlő földgáz miatt robbanásveszélyes szituáció keletkezett.

A veszélyhelyzetet információink szerint az okozta, hogy az évtizedekkel korábbi vezetéképítés során elfeledkeztek a csövek fölé 30 centiméterrel kötelezően kihelyezendő jelzőszalagok telepítéséről, így a vezetékekre semmi sem hívta fel a figyelmet.

A közművek meghibásodásáról megkérdeztük a település polgármesterét, Szabó Istvánt is, aki elmondta, akár a korábbi vízhálózatszakadások, úgy a gázvezeték hét végi átvágása sem okozott komoly üzemzavart a községben, hiszen valamennyi esetben leágazásokról volt szó csupán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!