Hírek

2008.04.22. 02:29

Road-show keretében a klímaváltozásról

Nagykanizsa (hba) - Ma Keszthelyre és Nagykanizsára érkezik a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium tavaszi Klíma Programja, melynek során színes rendezvények és érdekes előadások keretében informálódhatnak az érdeklődők az éghajlatváltozásról.

zaol.hu

A Klíma Programot a környezetvédelmi tárca azzal a céllal indította útjára, hogy tudatosítsa az emberekben az éghajlat változásának tényét, s megismertesse velük azokat a megoldásokat, melyek révén csökkenthetők a klímaváltozás hatásai és mérsékelhető a globális felmelegedést gyorsító üvegházhatású gázok kibocsátása. A programsorozat Keszthelyen, a Pannon Egyetem Georgikon Mezőgazdaságtudományi Karán szakmai előadásokkal kezdődik 10 órakor, az érdeklődők előadást hallgathatnak meg a Nemzeti Éghajlatváltozási Stratégiáról, majd kerekasztal-beszélgetésen vehetnek részt. Nagykanizsára délután érkezik meg a klímakörút stábja: 15 órakor nemzetközi gyermekrajz-kiállítás nyílik a Honvéd Kaszinóban, majd faültetésre kerül sor a Sétakertben. Ezt követően 19 óráig az Eötvös téren, a Hevesi Sándor Művelődési Központ mellett lakossági programokkal várják az érdeklődőket, így többek közt a Bojtorján Együttes koncertjére, Vissy Károly meteorológus előadására, játékos vetélkedőre, a Tiborcz Kvartett koncertjére, valamint 18.30 órától Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar koncertjére kerül sor. Megtekinthetők lesznek Dluhopolszky László környezetvédelmi témájú karikatúrái is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!