Hírek

2008.04.18. 02:29

Lövészek kupája

Zalaszentgrót (sj) - Népszerű sportág, szabadidős tevékenység a kisvárosban a lövészet, vasárnaponként jó néhányan ragadnak fegyvert: pisztolyt, puskát.A klub tagjai folyamatosan fejlesztik a lőteret a sportág szélesíthetősége érdekében

Sámel József

A Zalaszentgróti Lövészklub rendszeresen szervez versenyeket, legutóbb, múlt hét végén - összesen mintegy ötven nevezéssel - Tavasz Kupa névvel került sor a megmérettetésre. A kis kaliberű pisztoly kategóriában Kuti Lajos (Zalaszentgrót) végzett az élen, megelőzve a zalaegerszegi Polgári Lövész Egylet (PLE) versenyzőit, Németh Ferencet és Szabó Bélát. Nagy kaliberű pisztollyal a PLE tagjai verték a mezőnyt, Marton Péter, Németh Ferenc, Szabó Béla volt a sorrend. A kispuskások között Nagy György (PLE) győzött, a második Kuti Lajos, a harmadik Sámel Zoltán lett, mindketten a házigazda klub versenyzőjeként.

A klub vezetése igyekszik, hogy minél szélesebb választékot biztosítson tagjai, s persze a civil érdeklődők számára. Ezért vásároltak az elmúlt években többféle kis és nagy kaliberű pisztolyokat, puskákat. Ma a versenyekre számos megyéből érkeznek amatőr és profi lövészek, hogy összemérjék tudásukat. Krajczár Zsolttól, a klub vezetőjétől megtudtuk: a szervezet 1996-ban egy baráti társaságból alakult, s hamarosan népszerűvé vált a városban, s környékén. Első nagy feladatuk volt, hogy rendbe rakják, az előírásoknak megfelelően kiépítsék, s felszereljék a lőteret, mely a Lézerpont elnevezést kapta.

A tagjaik száma ötven körüli, húszan minősített sportlövők. Noha minden fegyverrel lehet lőni a területen, a klub vezetése nem elégszik meg a jelenlegi állapotokkal. Előrelépés volt, hogy lehetőséget teremtettek koronglövészetre, s jelenleg készül a az íjász, s légpuska lőtér. Fontosnak tartják, hogy megnöveljék a golyóspuska lőtér hosszát.

- A jelenleg 75 méter hosszú, ám jó lenne 100-130 méterre megnövelni - mondta. - Célunk továbá az is, hogy kibővítsük a pisztolylőállások számát a mostani hatról legalább nyolcra - tette hozzá Krajczár Zsolt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!