Hírek

2008.04.22. 02:29

Gyorshajtók ellen mérnek három napig

Zalaegerszeg (ag, sza) - A zalai rendőrök is csatlakoztak a TISPOL (az európai közlekedésrendészeti szervek hálózata) közlekedésbiztonsági kampányához. Ennek keretében hétfőtől szerdáig a közúti ellenőrzési akcióban a gyorshajtókat szűrik ki.

Zalai Hírlap

Zalában napi kilenc órában, párhuzamosan nyolc helyszínen tartanak fokozott ellenőrzéseket, többek között az M7-esen és M70-esen, illetve a gyorshajtásra csábító szakaszokon. A lenti rendőrkapitányság munkatársai a bevált gyakorlatnak megfelelően közös akcióban vesznek részt a szlovén rendőrökkel. A két ország határ közeli területein közös ellenőrzéseket tartanak, áthidalva ezzel a nyelvi nehézségeket is. Az európai kampányba bekapcsolódnak a közlekedési hatóság munkatársai, akik a járművek műszaki állapotát, s a közúti közlekedéssel kapcsolatos szabályok betartását ellenőrzik.

TISPOL akciósorozatban az autópálya-rendőrség egyenruhásai Nagykanizsa környékén az M7-es forgalmát ellenőrizték.

- Az ellenőrzéssorozat keretében tehát elsősorban a gyorshajtókat kívánjuk kiszűrni a forgalomból, ennek érdekében az összes létező sebességmérő készüléket üzemeltetjük - magyarázta Miszlai Ákos százados, autópálya alosztályvezető. - Ahol meg is állítjuk a járműveket, ott természetesen az iratok szabályosságát, a műszaki állapotot, valamint a rendszámtáblák meglétét is vizsgáljuk. Utóbbira azért van szükség, mert sokan hiszik azt, hogy elegendő pusztán elöl vagy hátul meglennie a táblának - pedig ez tévedés.

Az autópálya-rendőrök az általuk vigyázott gyorsforgalmi útszakaszokon több problémás pontot is ismernek, melyekre kifejezetten figyelnek a mostani akció során. Ezek közé tartozik egy tornyiszentmiklósi lehajtó, ahol már négyszer törték át a szalagkorlátot a kanyart túl gyorsan bevenni akaró teherautók.

- Nem mindenhol állítjuk meg egyébként a járműveket, hiszen például a hidakról is mérünk, ezekben az esetekben később küldi meg a határozatot a rendőrség - tette hozzá Miszlai Ákos. - A mai nap már több gyorshajtót fogtunk, kilencet közülük helyszíni bírsággal sújtottunk, egy olasz autóst, mivel 60-as táblánál 150-nel száguldott, természetesen feljelentettünk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!