Hírek

2008.04.30. 02:29

Bérlakásokat adnak el

Keszthely (kzs) - Turisztikai egyesületet hoznak létre, és eladják a lakóknak az önkormányzati lakások jelentős részét. Többek között ezek- ről tárgyalt tegnap a helyi képviselő-testület.

Kassai Zsigmond

Turisztikai egyesületet hoznak létre Keszthelyen, amelynek alapításával az önkormányzat is egyetért, s alapító tagként támogatja. Az egyesület majdani feladata, hogy a turisztikai vállalkozások, az önkormányzat és más társadalmi szereplők együttműködve végezzék el a turisztikai marketingfeladatokat. A működéshez szükséges forrásokat a tagdíjak jelentik majd, a pénzeszközök jelentős részét ugyanakkor a turizmusra szánt önkormányzati források átadása jelentheti. Idáig több mint tíz helyi vállalkozás jelezte, hogy részt venne az egyesület megalapításában.

A helyhatóság korábban határozott arról, hogy az önkormányzati bérlakások egy részét - mintegy 150 ingatlant - értékesíti a lakóknak. A képviselők tegnap úgy döntöttek, hogy a forgalmi értéknél 10 százalékkal alacsonyabb áron kínálják fel a lakásokat a bentlakóknak. Azok a bérlők pedig, akik egy összegben fizetik ki a lakásukat, további 16 százalékos kedvezményt kaphatnak a vételárból. Kedvezményes hitelkonstrukciókról az önkormányzat már több bankkal tárgyalt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!