Hírek

2008.04.28. 02:29

A turizmusban bízva

Zalaszentgrót - A termálfürdővel nagyon gyorsan, négy esztendő leforgása alatt megalapozták a város és a térség idegenforgalmát. Aztán a folyamat megakadt, a fejlesztések kútba estek, ám, mint a polgármester fogalmaz, nem adták fel.

Sámel József

Császár József elmondta: újult erővel keresik a lehetőségeket, melyek a turizmus fellendítését szolgálhatják. A kiemelt projekt természetesen a termálfürdő, ám törekvéseik eléréséhez, a jó természeti adottságokkal rendelkező város és a régió boldogulásához, fejlődéséhez, vonzóbbá tételéhez hozzájárulhat a Szentgrót-ZalA-KAR Vásár és Fesztivál is.

- A fürdő működik, a szálláslehetőségekkel kapcsolatos nagyszabású tervek azonban dugába dőltek.

- A város harmincéves álma vált valósággá a fürdő elkészültével - kezdte, hozzáfűzve: a többi fürdővárossal szembeni lemaradását egy csapásra pótolni tudták. - Megálmodtuk a folytatást is, kerestük a magántőkét, bízva a fürdő bővítésében, a szálláslehetőségek kialakításában. Sajnos nem volt szerencsénk, a kiválasztott befektető nem teljesítette az ígéreteit, nem készült el sem az üdülőfalu, sem a hotel. Pedig mindkettőhöz nagy reményeket fűztünk. A beruházások elmaradása hatással volt, van a város életére.

- Lehet-e pótolni a lemaradást?

- Bízunk benne, a projektet magántőke tudná megvalósítani. Kell a szállás, egyetlen nap alatt ugyanis nem lehet megismerni a város és a térség látnivalóit. Ha hotel és üdülőfalu épül, az idegenforgalom már önmagát fogja gerjeszteni. Ugyanakkor szükség lesz a termálfürdő bővítésére is, hiszen a vendégforgalom emelkedik, kellenek az újabb medencék, öltözők és minden egyéb szolgáltatás.

- Azt mondta, az adottságok jók. Ha szállás lesz, jönnek a vendégek? Elég ez?

- Zalaszentgrót Hévíz és Keszthely előszobája, sok zöldövezettel, nyugalommal, kiválónak mondható közbiztonsággal, számos látnivalóval, szórakozási lehetőséggel. A horgászok, a vadászok, a lovasok, a túrázók, a kerékpárosok egyaránt megtalálják számításaikat a térségben. Zalaszentgrót mindebben körzetközponti szerepet játszik. Erre nem kevés pénzt fordítunk évente, reméljük, a közös célokat a ZalA-KAR Térségi Innovációs Társulás továbbra is támogatja majd.

- Ön a ZalA-KAR Innovációs Társulás elnöke is, a szervezeté, mely a várossal közösen először rendez vásárt és fesztivált. Mit várnak a programtól?

- Fontos, hogy a térségben található értékek közönség elé kerüljenek. A vásár mindig tömegről szól. Arról, hogy a szürke hétköznapokat maguk mögött hagyva nem rohannak, nem sietnek, hanem beszélgetnek egymással, jól érzik magukat az emberek. Remélem, így lesz ez most is, miközben a térség bemutatkozik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!