Hírek

2007.12.11. 03:26

Összefogtak a honvédklubok

Zalaegerszeg (ag) - Jövőre a város napja rendezvényei között ünneplik meg május 21-én a magyar honvédség létrejöttének 160. évfordulóját. Ennek lebonyolítását a nyugállományúak négy zalai klubja vállalta magára.

MTI

Egyebek mellett tegnap erről is megállapodtak a hadkiegészítő parancsnokság megyeszékhelyi kirendeltségén tartott összejövetelen a honvédség nyugállományú tagjait, valamint számos civilt tömörítő keszthelyi, kanizsai, lenti és egerszegi klub vezetői. Gondos Ferenc egerszegi klubelnök példamutatónak nevezte azt a módot, ahogyan a volt katonákat igyekszik támogatni egykori munkahelyük. Mindazonáltal szükségesnek látta, hogy a közel nyolcszáz tagot tömörítő négy civil szervezet összefogjon. Megállapodásuk szerint ezentúl közös állásfoglalást dolgoznak ki a nyugdíjas katonákat érintő kérdésekről, s kiemelt feladatként kezelik az érdekvédelmüket, valamint a hagyományápolást és az ifjúság honvédelmi nevelését. Anyagi lehetőségeik javítására pedig közösen is indulnak a pályázatokon.

A megbeszélésen részt vett Kovács Sándor ezredes, a veszprémi székhelyű nyugat-magyarországi hadkiegészítő parancsokság vezetője. Követésre méltónak nevezte a klubok összefogását, és egyben megígérte, megvizsgálják, mi módon lehet a tagokat aktívabban bevonni a honvédség tevékenységébe. Példaként a toborzást és az ifjúság honvédelmi nevelését említette.

Ezek is érdekelhetik