Hírek

2007.12.10. 03:28

Az egymilliomodik

Hévíz - Szombaton az egymilliomodik vendéget köszöntötték a tófürdőben. A forgalom csúcsot döntött, egy év alatt ilyen sok látogatója a regisztrációs nyilvántartás szerint még nem volt a gyógytónak.

Horányi Árpád

- A jellemző napi érkezések alapján már a múlt hónap végén lehetett prognosztizálni, hogy december elején el fogjuk érni ezt a bűvös számot - említette a helyszínen Hatos Endre, a tófürdő igazgatója. - Egyre pontosabb előrejelzések készültek, természetesen a mi számunkra is mind nagyobb izgalommal.

Szombaton már csak az volt a kérdés, hogy hány órakor kél el a milliomodik jegy. Még délig sem kellett várni.

- Először azt hittem, hogy összetévesztenek bennünket valakivel - így Husz Kata.- Hihetetlenül meglepődtem én is, amikor a jegyváltásnál azt mondták, hogy foglaljunk helyet a presszóban, mert a főigazgató úr ott köszönteni akar bennünket - tette hozzá párja, Kovács Attila. A néhány pillanatig titokzatos körülmények okára aztán fény derült: dr. Hegedűs Lajos főigazgató a hölgyet virágcsokorral, az urat egy üveg borral köszöntötte, az átadott emléklap pedig írásos tanúja lett annak, hogy velük érte el a tófürdőt látogatók száma az egymilliót. Tévedésről tehát szó sincs.

A pár Szigetmonostorról érkezett, mint kiderült: a látogatásnak is érdekes a története.

- Édesapám idevalósi, én jól ismerem Hévízt - így a hölgy. - A párommal viszont most jöttünk először egy hosszú hétvégére, fürdőzéssel is egybekötve a kikapcsolódást.

Közben megérkezett a helybeli nagyapával a kétéves Balázs is, aki Mikulás-ünnepségen volt a városban.

- Telefonált a lányom, újságolta, hogy milyen fogadtatásban lett részük - így Husz Attila. - Nem is tudok mit mondani. Gratulálok, örülök, és nagyon meg vagyok lepve.

A nyeremény nem csak a virág és a bor: a fiatalokat visszavárják a fürdőbeli vendéglátóik. Egy hosszú hétvégét tölthetnek el a Szent András Reumakórház és Gyógyfürdő Kht. négycsillagos hotelszolgáltatást nyújtó Hetes Házában, kényeztető kezelések igénybevételével.

- Még az idén élni fogunk a lehetőséggel - mondták határozottan, s nagyon boldogan.

Rövid tájékoztatót is kaptak a főigazgatótól a fürdő forgalmáról a nyertesek:

- A magyar vendégek nagyobb számban való érkezése hozta a jelentős emelkedést, ami egyébként a 30 százalékot is meghaladta idén a tófürdőn. Éppen ezért külön öröm számunkra, hogy belföldi vendég személyében köszönthetjük a milliomodik látogatót. Szeretnénk hagyománnyá tenni e forgalmi küszöb megünneplését. Reméljük, lesz rá módunk, s azt szeretnénk, ha már novemberben, aztán pedig egyre korábban érhetnénk el a milliós forgalmat. Gondoskodunk róla, hogy jó tapasztalatoknak vihessék hírét önök is - mondta dr. Hegedűs Lajos.

Ezek is érdekelhetik