Hírek

2007.12.07. 03:28

A rend igénye

Keszthely (há) - Új korszakhoz érkezett az MSZP reformpolitikája, amit a folyamat konszolidációja jellemez, a kijelölt útról való visszafordu- lás nélkül. Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője summázta így az aktuális feladatokat tegnapi sajtótájékoztatóján.

Horányi Árpád

A politikus a Nagy Párbeszéd címmel országosan zajló lakossági találkozók részeként tartott fórumot a Rákóczi téri közösségi házban. Kiemelte: párbeszédre, tanácsokra, kritikára van szükség ahhoz, az átszerelt rendszerek jól működhessenek. Hangsúlyozta, hogy a társadalomban markánsan van jelen a rend iránti igény. Eddig a gazdaság kifehérítése terén érték el legszámottevőbb eredményeket. A kormány a rendszerváltás óta először tudott tenni ebben mérhető lépéseket. A vagyonosodási vizsgálat már 40 milliárd forint talált pénzt hozott, adóhátralék-feltárással. Több tízezer foglalkoztatási viszony vált bejelentett munkahellyé a tb-járulékok beszedésének kontrollja, s új rendszere következtében.

Lendvai Ildikó szólt arról is, hogy még idén újabb olyan törvényjavaslatok kerülnek a képviselők elé, amelyek a közélet tisztaságát szolgálják. Köztük lesz a pályázati pén-zek odaítélésének jobb áttekinthetősége, törvény készül a kormánytagok vagyonosodási vizsgálatára, s a vagyonnyilatkozatok mellett az adóbevallások is nyilvánosak lesznek. 40 milliárd forint talált pénzt hozott a vizsgálat

Ezek is érdekelhetik