Hírek

2007.12.03. 03:28

A hagyományok őrzői

Zalaegerszeg (haa) - A botfai Őszirózsa Nyugdíjas Klub Népdalkörének fellépése után Szakonyi Milán vérpezsdítő bluesprodukciója alapozta meg a Zalai Művészeti Fesztivál gálaműsorának hangulatát a volt MMIK-ban, szombaton délután.

Horváth A. Attila

Deák Bill Gyula A felszarvazottak balladája című bluesklasszikusát énekelte el ugyanis a zalaszántói fiatalember nem mindennapi átéléssel - no és remek hangon -, mintegy ékes bizonyítékként az előtte szóló Pintér László szavaira, aki megyénk amatőr előadóinak tehetségét és értékőrző küldetését méltatta köszöntőjében. A megyei közgyűlés alelnöke úgy fogalmazott: a művészetre nagy szükség van, mivel az kultúránk, hagyományaink átörökítésének legfontosabb eszköze.

- Az évek során a helyi közélet kiemelkedő eseményeivé váltak a művészeti fesztivál bemutatói, összesen mintegy 250 produkció, közel 10 ezer szereplő állt ugyanis színpadra, s mutathatta meg tudását a rendezvényeken. Az önkormányzat a jövőben is támogatni kívánja a megyei identitástudat megőrzéséhez is oly fontos bemutatókat - tett ígéretet a közgyűlési alelnök.

Immár 13. alkalommal gyűltek össze a gálaműsorra az előadók; a felmenő rendszerű művészeti bemutatósorozat még februárban, a kistérségi rendezvényekkel kezdődött, s - miként minden évben - ezúttal is a zsűri által kiválasztott produkciók gálaműsorával ért véget. Szombaton este 14 amatőr csoport, illetve egyéni előadó lépett színpadra közel telt ház előtt: nóták és népdalok, tánckoreográfiák, komoly- és könnyűzenei előadások kínáltak élményt a közönségnek. 

Képek a Gálaműsorról itt!

Ezek is érdekelhetik